QUAKE in DOOM-E1M1 Crossover

New maps, and other projects whose primary focus is new maps, belong here.

Note: This forum, and all forums below it, are not for questions or troubleshooting! Threads created here are for active projects only! If you have questions please feel free to use the Editing subforums or General forum.
Forum rules
The Projects forums are only for projects. If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.
User avatar
lulle
Posts: 144
Joined: Fri May 06, 2022 9:39 pm
Location: Germany

QUAKE in DOOM-E1M1 Crossover

Post by lulle »

Master Romero released the sources for Quake maps some years ago, so its possible now to make a pixel-perfect recreation of Q1 maps. Textures were missing but I converted Rygels textures for Darkplaces and was ready to go. But simplyporting Q1 maps to DOOM is just boring. So I thought: What if ID had done Quake a bit earlier with a more restricted engine?
Romero made DOOMs E1M1 and Quakes E1M1, here is how their baby might look like.
If you throw QStuff_UltraV2-Reloadedv1.2 into the mix, you get a fake Quake (=FAQUE)!

Quake1stuff: (Not needed, but map is designed with this mod in mind and might be a bit unfair without it)
you can easily find a Link in the internet

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by lulle on Thu Jun 30, 2022 10:50 am, edited 3 times in total.
JohnnyTheWolf
Posts: 1144
Joined: Mon Oct 05, 2015 8:37 am

Re: QUAKE in DOOM-E1M1 Crossover

Post by JohnnyTheWolf »

Impressive!
User avatar
axredneck
Posts: 301
Joined: Mon Dec 11, 2017 2:09 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): Arch
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Russia

Re: QUAKE in DOOM-E1M1 Crossover

Post by axredneck »

Arcane Dimensions (if i remember right) have similar map.
User avatar
lulle
Posts: 144
Joined: Fri May 06, 2022 9:39 pm
Location: Germany

Re: QUAKE in DOOM-E1M1 Crossover

Post by lulle »

JohnnyTheWolf wrote:Impressive!
TNX!
User avatar
lulle
Posts: 144
Joined: Fri May 06, 2022 9:39 pm
Location: Germany

Re: QUAKE in DOOM-E1M1 Crossover

Post by lulle »

axredneck wrote:Arcane Dimensions (if i remember right) have similar map.
I cant remember..need to check it.
wran
Posts: 49
Joined: Sun Oct 04, 2020 6:43 pm

Re: QUAKE in DOOM-E1M1 Crossover

Post by wran »

this was great, thanks. All it needs is the NIN soundtrack :)
User avatar
lulle
Posts: 144
Joined: Fri May 06, 2022 9:39 pm
Location: Germany

Re: QUAKE in DOOM-E1M1 Crossover

Post by lulle »

Ha yeah xD. But I'm trying to get around without ripping any copyright stuff.
If you like this one, try the enhanced version in my multimod:
viewtopic.php?f=42&t=75508
User avatar
lulle
Posts: 144
Joined: Fri May 06, 2022 9:39 pm
Location: Germany

Re: QUAKE in DOOM-E1M1 Crossover

Post by lulle »

I finally put together the full HD Texture set for classic Quake:
viewtopic.php?f=37&t=75369
Now you can play this little thingy in full GL glory with all blows and whistles GZDoom offers!

Enjoy!
User avatar
CBM
Posts: 373
Joined: Wed Oct 09, 2019 3:39 am
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: The Shores of Hell

Re: QUAKE in DOOM-E1M1 Crossover

Post by CBM »

looks cool but I have a few questions...

why is the door to the room just before the exit a wall?
why start outside?
why not have transparent windows?

Return to “Levels”