[0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't burn

Moderator: Raze Developers

Forum rules
Please don't bump threads here if you have a problem - it will often be forgotten about if you do. Instead, make a new thread here.
User avatar
mjr4077au
Posts: 803
Joined: Sun Jun 16, 2019 9:17 pm
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Gosford NSW, Australia

[0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't burn

Post by mjr4077au »

Also occurs in EDuke32. One for the on-hold queue.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48358
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by Graf Zahl »

Just out of curiosity, does it work with RedNukem? Since this removes nearly all modern EDuke stuff it may behave differently.
User avatar
mjr4077au
Posts: 803
Joined: Sun Jun 16, 2019 9:17 pm
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Gosford NSW, Australia

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by mjr4077au »

Graf Zahl wrote:Just out of curiosity, does it work with RedNukem? Since this removes nearly all modern EDuke stuff it may behave differently.
Certainly was nostalgic seeing those demos! ;)

Works fine in RedNukem and works fine in JFDuke3D (compiled it the other day for old times sakes). I know this issue hasn't always occurred in EDuke32. Trying to download an older version to test but their server is pretty slow at the moment...
User avatar
mjr4077au
Posts: 803
Joined: Sun Jun 16, 2019 9:17 pm
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Gosford NSW, Australia

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by mjr4077au »

mjr4077au wrote:Trying to download an older version to test but their server is pretty slow at the moment...
It's recent. Issue is not in 7747 from June, but is in 8099 from September.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48358
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by Graf Zahl »

To help me check this out later, where on the map is the fire you are talking about?
User avatar
mjr4077au
Posts: 803
Joined: Sun Jun 16, 2019 9:17 pm
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Gosford NSW, Australia

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by mjr4077au »

Graf Zahl wrote:To help me check this out later, where on the map is the fire you are talking about?
In E1M1 when you drop down the duct at the start, outside the theatre there's a dumpster that's on fire. Try to get burned by the fire. https://vignette.wikia.nocookie.net/duk ... 1215144556

Also mate, I've gone through the commits. 8000 is the last version where you burn, 8003 is the first where you don't burn.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48358
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by Graf Zahl »

Ah, ok. I thought you meant a fire that didn't render so I was a bit confused. And thanks for narrowing it down to 3 commits.
User avatar
mjr4077au
Posts: 803
Joined: Sun Jun 16, 2019 9:17 pm
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Gosford NSW, Australia

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by mjr4077au »

Graf Zahl wrote:Ah, ok. I thought you meant a fire that didn't render so I was a bit confused. And thanks for narrowing it down to 3 commits.
Sorry about that, I had character limitations on the title so I should have elaborated on the first post :)
User avatar
mjr4077au
Posts: 803
Joined: Sun Jun 16, 2019 9:17 pm
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Gosford NSW, Australia

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by mjr4077au »

Advising that this has been reported upstream by Doom64hunter and has had a little bit of discussion on Discord. Nothing conclusive as to why it's occurring as of yet.
User avatar
Photonic
Posts: 25
Joined: Sat Feb 08, 2020 3:34 pm

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by Photonic »

Another symptom of the recent clipping changes I suspect. Maybe the z clipdist change r7436

This fixes the fire without touching the offending sprites or geometry.
1)open mapster, e1m1
2)delete the boxes near the fire
3)fire burns again

I have also noticed that I can crouch under some fire and not be damaged. And I think I can get closer too, but that would need proper investigating before I'd swear by it.
User avatar
Photonic
Posts: 25
Joined: Sat Feb 08, 2020 3:34 pm

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by Photonic »

fires6.zip
I've attached a testcase map.I think these two bugs are related. Falling fire behaves different than fire spawned on the floor.

This behaviour changes between eras of eduke32, but for revisions back to the 4000s fire is glitchy. I have yet to disect it.

E1L1 has falling fire in the crack that blows up from the arcade to the theatre room. The fire there after the explosion definitely used to damage the player, not any more.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Photonic
Posts: 25
Joined: Sat Feb 08, 2020 3:34 pm

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by Photonic »

Photonic wrote:
fires6.zip
E1L1 has falling fire in the crack that blows up from the arcade to the theatre room. The fire there after the explosion definitely used to damage the player, not any more.
Sorry for the triple post but this is incorrect. That fire sprite does no damage all the way back to dos. I also took that test map through many revisions and the falling fire is glitchy all the way back to dos also, although it appears to be worse now.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48358
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: [0.4.1-8374b9e][Duke] Fire near theatre in E1M1 doesn't

Post by Graf Zahl »

This just got fixed in EDuke.

Return to “Closed Bugs [Raze]”