[Fixed] Ancient Aliens MAP23: Some monsters don't teleport

Bugs that have been investigated and resolved somehow.

Moderator: GZDoom Developers

Ancient Aliens MAP23: Some monsters don't teleport

Postby Player701 » Wed Nov 27, 2019 10:50 am

MAP23 of Ancient Aliens contains a lot of small isolated rooms with monsters that teleport to the playable area when the corresponding triggers are activated. However, a certain group of monsters is unable to teleport out of their rooms for some reason, even though they are properly alerted and nothing blocks their teleport destinations.

Steps to reproduce:
  1. Download Ancient Aliens.
  2. Use the following command-line parameters:
    Code: Select allExpand view
    gzdoom.exe -file aaliens.wad -iwad doom2 -warp 23 +"warp 4772 10560" +noclip
  3. Issue the following console command to unblock the teleporters:
    Code: Select allExpand view
    special door_open 65 64
  4. Turn around to see one of the affected chaingunnners in his room.
  5. Walk through the chaingunner to alert him.
  6. Buggy behavior: The chaingunner will not teleport away. In PrBoom-Plus 2.5.1.4, the chaingunner teleports away.
Tested with GZDoom 4.2.4 and g4.3pre-375-g20d3752fd
User avatar
Player701
 
Joined: 13 May 2009
Location: Russian Federation
Discord: Player701#8214
Operating System: Windows 10/8.1/8 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Ancient Aliens MAP23: Some monsters don't teleport

Postby _mental_ » Thu Nov 28, 2019 6:03 am

Fixed by applying a compatibility option.
_mental_
 
 
 
Joined: 07 Aug 2011

Re: Ancient Aliens MAP23: Some monsters don't teleport

Postby Player701 » Thu Nov 28, 2019 6:07 am

Fix confirmed. I still haven't finished playing through that WAD; let's hope there won't be any more issues like that... Upd: Finished the WAD. Everything was all right, no more glitches.

Thank you.
User avatar
Player701
 
Joined: 13 May 2009
Location: Russian Federation
Discord: Player701#8214
Operating System: Windows 10/8.1/8 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support


Return to Closed Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests