SetActorModelTexture() (to set an actor's 3D model texture)

Moderator: GZDoom Developers

Cacodemon345
Posts: 405
Joined: Fri Dec 22, 2017 1:53 am
Graphics Processor: ATI/AMD (Modern GZDoom)

SetActorModelTexture() (to set an actor's 3D model texture)

Post by Cacodemon345 »

This would allow people to change the appearance of an 3D model attached to the actor without resorting to defining more MODELDEF stuff.
User avatar
Cherno
Posts: 1291
Joined: Tue Dec 06, 2016 11:25 am

Re: SetActorModelTexture() (to set an actor's 3D model textu

Post by Cherno »

How would the texture be specified, though? Model textures ("skins") are not loaded as graphics and a MODELDEF entry requires either a path to the model folder the texture is in, or a path to the texture file itself. I can see this being possible in the former case but less in the latter.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48375
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: SetActorModelTexture() (to set an actor's 3D model textu

Post by Graf Zahl »

Actually, a model skin is just a texture with no special semantics attached.
User avatar
Marisa the Magician
 
 
Posts: 3853
Joined: Fri Feb 08, 2008 9:15 am
Preferred Pronouns: She/Her
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Vigo, Galicia

Re: SetActorModelTexture() (to set an actor's 3D model textu

Post by Marisa the Magician »

So... a TextureID would just do the job.

I suppose this would be akin to UE's MultiSkins actor property.
User avatar
Cherno
Posts: 1291
Joined: Tue Dec 06, 2016 11:25 am

Re: SetActorModelTexture() (to set an actor's 3D model textu

Post by Cherno »

Graf Zahl wrote:Actually, a model skin is just a texture with no special semantics attached.
So graphic files in the model folder hierarchy can be accessed as any other graphic as long as they follow the 8-character-name-limit?
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48375
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: SetActorModelTexture() (to set an actor's 3D model textu

Post by Graf Zahl »

No. They can be accessed by their fully qualified name. Aside from that, there's nothing that says that a skin must be in that directory.
User avatar
Marisa the Magician
 
 
Posts: 3853
Joined: Fri Feb 08, 2008 9:15 am
Preferred Pronouns: She/Her
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Vigo, Galicia

Re: SetActorModelTexture() (to set an actor's 3D model textu

Post by Marisa the Magician »

A_ChangeModel allows for this now.

Return to “Closed Feature Suggestions [GZDoom]”