another tech issue split

Need help running G/Q/ZDoom/ECWolf/Zandronum/3DGE/EDuke32/Raze? Did your computer break? Ask here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Contrary to popular belief, we are not all-knowing-all-seeing magical beings!

If you want help you're going to have to provide lots of info. Like what is your hardware, what is your operating system, what version of GZDoom/LZDoom/whatever you're using, what mods you're loading, how you're loading it, what you've already tried for fixing the problem, and anything else that is even remotely relevant to the problem.

We can't magically figure out what it is if you're going to be vague, and if we feel like you're just wasting our time with guessing games we will act like that's what you're really doing and won't help you.
raikosen
Posts: 7
Joined: Sun Oct 15, 2017 7:23 pm

another tech issue split

Post by raikosen »

hi developers i have an old machina an intel hd graphics 1st gen and i've always been able to run all kind bd mods specially pb which is the one i play the most using the wtfi.exe patch, but since 2.4.x i started to have problems with crosshairs (7 onwards), explosion marks, blood footprints, imp's projectiles and torche's upper flame with night vision on (both of them), because all of them are displayed as solid green blocks, i was told it was because my graphic card is too old and my video drivers aren't properly updated on win 10 because of intel's lack of support for my hardware, thus there was nothing that could be done to solve those issues, so i just kept playing anyway with no major problems with anything else, however all that was until 3.3.x but in 3.4.x crosshairs problem was "fixed" and i say "fixed" because i know that wasn't intended but more like a lucky shot, so i decided to check all of the issues i have to see if there were more "fixes" and i discovered that explosion marks are "fixed" on walls but not on floors nor ceilings, also all of the other problems remain as described and a new problem arised, background image on pb's menu isn't displayed anymore now i just get a black background instead, so i wanted to ask if my case could be investigated to find out what is causing the "fixes" ans issues i have if is not to much trouble of course, anyway thanks for your time and have a good day, keep up the good work with the project
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 49098
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: another tech issue split

Post by Graf Zahl »

raikosen wrote:however all that was until 3.3.x but in 3.4.x crosshairs problem was "fixed" and i say "fixed" because i know that wasn't intended but more like a lucky shot,
Actually, no. 3.3 has a massive internal change so that the render style for those decals is processed properly on all systems, the fix was quite intended.


[quote}
so i decided to check all of the issues i have to see if there were more "fixes" and i discovered that explosion marks are "fixed" on walls but not on floors nor ceilings, also all of the other problems remain as described and a new problem arised, background image on pb's menu isn't displayed anymore now i just get a black background instead, so i wanted to ask if my case could be investigated to find out what is causing the "fixes" ans issues i have if is not to much trouble of course, anyway thanks for your time and have a good day, keep up the good work with the project[/quote]


It's really hard to tell with such old hardware where the problems come from. Just so you know, any kind of explosion marks on the floor are a mod side effect so it may well be that the mod is doing something wrong here. But since I cannot test this because I do not own such hardware there's really not much I could do about it.

Return to “Technical Issues”