Why don't these sounds play in game?

Ask about editing graphics, sounds, models, music, etc here!
Shaders (GLSL) and SNDINFO questions also go here!

Moderators: GZDoom Developers, Raze Developers

Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. If you still don't understand how to use a feature, then ask here.
User avatar
Ravick
Posts: 2018
Joined: Sun Aug 22, 2010 10:59 pm
Location: Tubarão, Brasil

Why don't these sounds play in game?

Post by Ravick »

Hi there.

I have a few sound files/lumps that do not play when I call them in my mod. I've made a small pk3 with them, the section of the SNDINFO where they are assigned and a small Map01 to show how I try to use them.

I'm guessing it has something to do with their format (?), or some dumb mistake I'm missing.

If anyone could help me to figure out how to fix it, it'd be appreciated. :)
User avatar
wildweasel
Posts: 21706
Joined: Tue Jul 15, 2003 7:33 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): A lot of them
Graphics Processor: Not Listed

Re: Why don't these sounds play in game?

Post by wildweasel »

You're running into a limitation of the old syntax of SNDINFO: the 8 character lump name limit. N64GOLDE2, for example, is 1 character too long to be looked up in the "traditional" way.

You have two options here:
  • Work around it by shortening the file names by a single character.
  • Refer to them by full path name instead, i.e. Sounds\N64GOLDE2.ogg, which enables long file names as well as files of the same name in different subfolders.
User avatar
Ravick
Posts: 2018
Joined: Sun Aug 22, 2010 10:59 pm
Location: Tubarão, Brasil

Re: Why don't these sounds play in game?

Post by Ravick »

Thank you, Wildweasel! :D

Return to “Assets (and other stuff)”