Problems with bilinear and trilinear filtering in GZDoom

Need help running G/Q/ZDoom/ECWolf/Zandronum/3DGE/EDuke32/Raze? Did your computer break? Ask here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Contrary to popular belief, we are not all-knowing-all-seeing magical beings!

If you want help you're going to have to provide lots of info. Like what is your hardware, what is your operating system, what version of GZDoom/LZDoom/whatever you're using, what mods you're loading, how you're loading it, what you've already tried for fixing the problem, and anything else that is even remotely relevant to the problem.

We can't magically figure out what it is if you're going to be vague, and if we feel like you're just wasting our time with guessing games we will act like that's what you're really doing and won't help you.
User avatar
armyman12345
Posts: 278
Joined: Mon Jun 24, 2013 11:39 am
Location: Jabba's Palace

Problems with bilinear and trilinear filtering in GZDoom

Post by armyman12345 »

This doesn't happen if I have just the "linear" setting on. When I turn on bilinear or trilinear filtering in the settings, all textures and all sprites disappear. I assume this is because my video card is outdated. Is there any way to fix this?
User avatar
wildweasel
Posts: 21645
Joined: Tue Jul 15, 2003 7:33 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): A lot of them
Graphics Processor: Not Listed

Re: Problems with bilinear and trilinear filtering in GZDoom

Post by wildweasel »

armyman12345 wrote:This doesn't happen if I have just the "linear" setting on. When I turn on bilinear or trilinear filtering in the settings, all textures and all sprites disappear. I assume this is because my video card is outdated. Is there any way to fix this?
How outdated? What video card is it?
User avatar
armyman12345
Posts: 278
Joined: Mon Jun 24, 2013 11:39 am
Location: Jabba's Palace

Re: Problems with bilinear and trilinear filtering in GZDoom

Post by armyman12345 »

wildweasel wrote:
armyman12345 wrote:This doesn't happen if I have just the "linear" setting on. When I turn on bilinear or trilinear filtering in the settings, all textures and all sprites disappear. I assume this is because my video card is outdated. Is there any way to fix this?
How outdated? What video card is it?

ATI Radeon 3100
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48666
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: Problems with bilinear and trilinear filtering in GZDoom

Post by Graf Zahl »

What OpenGL version does your driver report?
This sounds like the function to generate mipmaps is broken on your system (without which some modes will not render any texture.)
Technically your card should support all what is needed.
User avatar
armyman12345
Posts: 278
Joined: Mon Jun 24, 2013 11:39 am
Location: Jabba's Palace

Re: Problems with bilinear and trilinear filtering in GZDoom

Post by armyman12345 »

Graf Zahl wrote:What OpenGL version does your driver report?
This sounds like the function to generate mipmaps is broken on your system (without which some modes will not render any texture.)
Technically your card should support all what is needed.
2.1

EDIT: I've made it work now, I downloaded the drivers from the AMD website. But now it lags like crazy whenever I set the resolution to 1280x800 (my computer resolution). I never had this problem with previous versions of GZdoom

Return to “Technical Issues”