[Not a bug] wallrunning?

Bugs that have been investigated and resolved somehow.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please don't bump threads here if you have a problem - it will often be forgotten about if you do. Instead, make a new thread here.
User avatar
Ralphis
Posts: 16
Joined: Mon Jul 21, 2003 7:17 pm

wallrunning?

Post by Ralphis »

I have trouble with wallrunning. It doesn't seem to work correctly in 2.0, but it worked fine in 1.23. Check it out maybe?
User avatar
Kate
... in rememberance ...
Posts: 2975
Joined: Tue Jul 15, 2003 8:06 pm

Post by Kate »

You might want to check to see if it's on: go to the Options menu, and go to the Compatibility Options menu. You'll see an option for wallrunning there.

[ADDED]
OK, I just tried it now and it works as it should: you can wall run with the compatflag on, but you can't if it's off.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 49053
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Post by Graf Zahl »

IMHO it's amazing that it took 5 years to fix such an obvious bug. Are there actually any WADs that require it?
User avatar
Ralphis
Posts: 16
Joined: Mon Jul 21, 2003 7:17 pm

Post by Ralphis »

It's an often used dm trick and i think speed runners may use it as well
User avatar
Xaser
 
 
Posts: 10772
Joined: Sun Jul 20, 2003 12:15 pm

Post by Xaser »

I remember I once played a wad in which there was a long hallway that had a hole in the middle of it that i wasn't supposed to be able to cross, but I accidentally did wallrunning, and I made it over. I wasn't supposed to do this, but I did. Oops. Anyway, I like to leave wallrunning on, mainly for the speedrunning purpose, even though speedrunning is not something I'm good at. :(

[FUTURE-EDIT] I turned wallrunning off right about the time I realized I didn't actually use it.
Last edited by Xaser on Sat Feb 20, 2010 2:40 pm, edited 1 time in total.
Cyb
Posts: 912
Joined: Tue Jul 15, 2003 5:12 pm

Post by Cyb »

Graf Zahl wrote:IMHO it's amazing that it took 5 years to fix such an obvious bug. Are there actually any WADs that require it?
I believe scythe has a few areas where you can wallrun to take a shortcut or get to a secret, but as far as being required for anything, I don't think so
User avatar
randi
Site Admin
Posts: 7746
Joined: Wed Jul 09, 2003 10:30 pm

Post by randi »

As was mentioned earlier, it's a compatibility option now, since it interferes with fast-moving things.

Return to “Closed Bugs [GZDoom]”