"Execution could not continue" - Your ZDoom may be too old!

Need help running G/Q/ZDoom/ECWolf/Zandronum/3DGE/EDuke32/Raze? Did your computer break? Ask here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Contrary to popular belief, we are not all-knowing-all-seeing magical beings!

If you want help you're going to have to provide lots of info. Like what is your hardware, what is your operating system, what version of GZDoom/LZDoom/whatever you're using, what mods you're loading, how you're loading it, what you've already tried for fixing the problem, and anything else that is even remotely relevant to the problem.

We can't magically figure out what it is if you're going to be vague, and if we feel like you're just wasting our time with guessing games we will act like that's what you're really doing and won't help you.
Blue Shadow
Posts: 4906
Joined: Sun Nov 14, 2010 12:59 am
Graphics Processor: ATI/AMD (Modern GZDoom)

Re: ***** Mod Errors? READ THIS! *****

Post by Blue Shadow »

Make sure to extract the .pk3 file from the RAR package. Drag and drop the .pk3 file onto GZDoom executable to run it.
User avatar
simpletonnn
Posts: 313
Joined: Thu Nov 13, 2014 8:20 pm

Re: ***** Mod Errors? READ THIS! *****

Post by simpletonnn »

Blue Shadow wrote:Make sure to extract the .pk3 file from the RAR package. Drag and drop the .pk3 file onto GZDoom executable to run it.
Oh right, I forgot I have WinRAR. Sorry for the interruption, and thank you for reminding me.
User avatar
Devianteist
Posts: 945
Joined: Wed Sep 24, 2014 4:07 pm
Location: Creating a SPACE HULK conversion!

Re: ***** Mod Errors? READ THIS! *****

Post by Devianteist »

Evidently I am still a newb to running mods and the like, but here I must pose a question; I cannot get DOOM: The Golden Souls running. I am using the latest SVN build of G/ZDoom, but keep getting this error (I have tried running other things, including vanilla DOOM/DOOM 2, and get the same error).
Spoiler:
User avatar
simpletonnn
Posts: 313
Joined: Thu Nov 13, 2014 8:20 pm

Re: ***** Mod Errors? READ THIS! *****

Post by simpletonnn »

Devianteist wrote:Evidently I am still a newb to running mods and the like, but here I must pose a question; I cannot get DOOM: The Golden Souls running. I am using the latest SVN build of G/ZDoom, but keep getting this error (I have tried running other things, including vanilla DOOM/DOOM 2, and get the same error).
Spoiler:
I had the same problem. Tried running it as a PWAD, failed, after that just threw it away.
User avatar
wildweasel
Moderator Team Lead
Posts: 21499
Joined: Tue Jul 15, 2003 7:33 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): Windows 10, 21H1
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: ***** Mod Errors? READ THIS! *****

Post by wildweasel »

Well, I don't really know what the problem is, considering I'm not getting it myself using the November 16th development build of GZDoom and a version of The Golden Souls that I downloaded two minutes ago. You might want to report it at the GZDoom Bugs forum.
User avatar
Devianteist
Posts: 945
Joined: Wed Sep 24, 2014 4:07 pm
Location: Creating a SPACE HULK conversion!

Re: ***** Mod Errors? READ THIS! *****

Post by Devianteist »

wildweasel wrote:Well, I don't really know what the problem is, considering I'm not getting it myself using the November 16th development build of GZDoom and a version of The Golden Souls that I downloaded two minutes ago. You might want to report it at the GZDoom Bugs forum.
I'll be sure to check in over there. Thanks Weasel.

Though, reading one of the threads there, I believe it's just my laptop. Thing's about as reliable as an Atari with Pacman, but no controller.
User avatar
johnny
Posts: 204
Joined: Wed Jun 02, 2010 5:09 am
Location: pelagiad

Re: PSA: UPDATE YOUR ZDOOM VERSION! (And Other Errors)

Post by johnny »

Update your video drivers bro! I had the same problem, my shitty laptop has the integrated intel HD3000 graphics, I updated and it fixed it right up.
User avatar
Devianteist
Posts: 945
Joined: Wed Sep 24, 2014 4:07 pm
Location: Creating a SPACE HULK conversion!

Re: PSA: UPDATE YOUR ZDOOM VERSION! (And Other Errors)

Post by Devianteist »

johnny wrote:Update your video drivers bro! I had the same problem, my shitty laptop has the integrated intel HD3000 graphics, I updated and it fixed it right up.
Wow, I made that post a while ago. I've since fixed the problem (by obtaining a new PC), but thanks for that anyway. I'll know what the problem is if I get a laptop and it starts being a drag.
User avatar
Silentdarkness12
Posts: 1555
Joined: Thu Aug 15, 2013 5:34 pm
Location: Plains of Pride

Re: PSA: UPDATE YOUR ZDOOM VERSION! (And Other Errors)

Post by Silentdarkness12 »

You know what'd be cool? Imo, at least? A program that would automatically check for the latest SVN build and inform the computer-person if there is a new version.
User avatar
Ed the Bat
Posts: 3060
Joined: Thu May 03, 2012 1:18 pm
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Maryland, US

Re: PSA: UPDATE YOUR ZDOOM VERSION! (And Other Errors)

Post by Ed the Bat »

The last and final SVN build is from July of 2013, so I don't see that as being helpful at all in regards to staying up to date.

For anyone like myself who isn't equipped to compile builds, the best bet is still to get the new dev builds from DRDTeam, as linked on the changelog page of zdoom.org, from the front page of the wiki, or from the first page of this thread.
User avatar
cem26
Posts: 124
Joined: Wed Jan 07, 2015 3:34 pm
Location: i will ask somebody ''where i am?!''

Re: PSA: UPDATE YOUR ZDOOM VERSION! (And Other Errors)

Post by cem26 »

but when i update my gzdom OPENGL is not working with them
User avatar
GreenDoomguy1999
Posts: 53
Joined: Thu Aug 07, 2014 2:40 am

Re: PSA: UPDATE YOUR ZDOOM VERSION! (And Other Errors)

Post by GreenDoomguy1999 »

All GZDoom 2.x.x on my computer with Windows XP look like this
Question : This is a sign of poor computer?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
demo_the_man
Posts: 748
Joined: Tue May 28, 2013 7:34 am
Location: Workin

Re: PSA: UPDATE YOUR ZDOOM VERSION! (And Other Errors)

Post by demo_the_man »

It might be because you have outdated hardware, as well as no way to update your operating environment

Also according to the hitch hikers guide to the galaxy entry on windows XP
" The human races most compatible operating system. It was implemented by the vogon constructor fleet after the destruction of earth after they found a computer in the debris."
(post 42 ftw)
User avatar
worldendDominator
Posts: 283
Joined: Sun May 17, 2015 9:39 am

Re: PSA: UPDATE YOUR ZDOOM VERSION! (And Other Errors)

Post by worldendDominator »

A two-fold problem here.

I have absolutely no luck trying to get Smart Scavenger to work. The error message says,

Code: Select all

Script error, "smartscav-bdsperg.pk3:decorate" line 359:
Expected ')', got ','.
So apparently my GZDoom 1.8 is too outdated for this.

However, when I downloaded the newest version (I tried both stable 2.0.5 and the betas), it doesn't show any interface, including starting screen, menu, HUD, or console.

Any help here?
User avatar
Devianteist
Posts: 945
Joined: Wed Sep 24, 2014 4:07 pm
Location: Creating a SPACE HULK conversion!

Re: PSA: UPDATE YOUR ZDOOM VERSION! (And Other Errors)

Post by Devianteist »

worldendDominator wrote:A two-fold problem here.

I have absolutely no luck trying to get Smart Scavenger to work. The error message says,

Code: Select all

Script error, "smartscav-bdsperg.pk3:decorate" line 359:
Expected ')', got ','.
So apparently my GZDoom 1.8 is too outdated for this.

However, when I downloaded the newest version (I tried both stable 2.0.5 and the betas), it doesn't show any interface, including starting screen, menu, HUD, or console.

Any help here?
Try grabbing GZDoom 1.8.10. I've found that Smart Scavenger works with it very well as well as a number of other (recent and old) mods; You can find it here.

Return to “Technical Issues”