ZDL 3.2.2.2 Released (UPDATED August 8th 2012)

Launchers like ZDL, DoomRunner, and others belong here.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.
User avatar
Ral22
Posts: 531
Joined: Sun Sep 05, 2010 12:09 pm
Location: Land of Dawn and Thunder

Re: qZDL 3.0.5.10 Beta Released (UPDATED June 14th 2012)

Post by Ral22 »

In "C:\Users\Ral22\Desktop\DooM\QZDL".
User avatar
Enjay
 
 
Posts: 26430
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:58 pm
Location: Scotland

Re: qZDL 3.0.5.10 Beta Released (UPDATED June 14th 2012)

Post by Enjay »

Yeah, sorry, I edited my last post as you were typing. Check back a page to see what I noticed.
User avatar
Ral22
Posts: 531
Joined: Sun Sep 05, 2010 12:09 pm
Location: Land of Dawn and Thunder

Re: qZDL 3.0.5.10 Beta Released (UPDATED June 14th 2012)

Post by Ral22 »

I see. Well, that solves one of my problems. Thanks, Enjay.
User avatar
QBasicer
Posts: 766
Joined: Tue Sep 16, 2003 3:03 pm

Re: qZDL 3.0.5.10 Beta Released (UPDATED June 14th 2012)

Post by QBasicer »

Ral22 wrote:I'm having trouble getting a multiplayer game running, and a few other things.

Do I need to set a Net Mode and Dup, as well as enable it? Every time I put something for those, then open the Multi Settings, everything is blank again. Is that supposed to happen?

For some unknown reason, I can't save a .zdl. Every time I try, it ends up trying to load a .zdl when I specifically click "Save .zdl"

Can I put anything in Hostname/IP Address? Does it have to be my IP Address, or can I just put "Ral22"?

Do I need to set a Frag Limit, even if it is in Co-op?

I'm using the latest version of QZDL on a Windows 7.
I assume you're on 3.0.5.10? I'll try to look and roll out an update by Wednesday Evening.
User avatar
QBasicer
Posts: 766
Joined: Tue Sep 16, 2003 3:03 pm

Re: qZDL 3.0.5.11 Released (UPDATED June 27th 2012)

Post by QBasicer »

Just FYI, 3.0.5.11 and 3.2.0.1 have been released, they should fix the problems.

Enjay: Please take a look at 3.2.0.1, I've added the option for hiding paths there, but there's a known but on the file list that displays it as "C:\long\path\to\file.wad [file.wad]" instead of "file.wad [C:\long\path\to\file.wad]". I'm going on vacation today and won't be back until the 5th, I'll try to fix that then.
User avatar
Hellser
Global Moderator
Posts: 2646
Joined: Sun Jun 25, 2006 4:43 pm
Graphics Processor: ATI/AMD with Vulkan/Metal Support
Location: Citadel Station

Re: qZDL 3.0.5.11 Released (UPDATED June 27th 2012)

Post by Hellser »

Loving qZDL. Been using it for about a week or so right now, and haven't encountered any bugs. It is a strong little program though. I like it!

However, I do have one gripe.

The Gripe: Unable to move more than one file up and down the loading list. It's a minor thing, but at most, I have three/four wads/pk3s loaded up, and I would have to move a few things to ensure everything loads correctly. Don't mind too much on moving one at a time, but being able to move multiple files would be nice.
User avatar
NeuralStunner
 
 
Posts: 12301
Joined: Tue Jul 21, 2009 12:04 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)
Location: capital N, capital S, no space

Re: qZDL 3.0.5.11 Released (UPDATED June 27th 2012)

Post by NeuralStunner »

Oooh, yes yes, that would be handy indeed. :)
User avatar
Average
Posts: 626
Joined: Fri May 20, 2011 4:28 am

Re: qZDL 3.0.5.11 Released (UPDATED June 27th 2012)

Post by Average »

Can I ask; What does this program do better than ZDL 3.1a? :)
User avatar
NeuralStunner
 
 
Posts: 12301
Joined: Tue Jul 21, 2009 12:04 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)
Location: capital N, capital S, no space

Re: qZDL 3.0.5.11 Released (UPDATED June 27th 2012)

Post by NeuralStunner »

Pretty much everything, especially "get its bugs fixed". :P
User avatar
Enjay
 
 
Posts: 26430
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:58 pm
Location: Scotland

Re: qZDL 3.0.5.11 Released (UPDATED June 27th 2012)

Post by Enjay »

One of the big advantages it has is that its window is resizeable - thereby curing problems that many people had with certain resolutions or font sizes (and personally, I like dragging the window to make it big enough that there are no scroll bars visible with my default setup).
User avatar
Hellser
Global Moderator
Posts: 2646
Joined: Sun Jun 25, 2006 4:43 pm
Graphics Processor: ATI/AMD with Vulkan/Metal Support
Location: Citadel Station

Re: qZDL 3.0.5.11 Released (UPDATED June 27th 2012)

Post by Hellser »

I noticed (twice in a row), while playing GZDooM (and possibly ZDooM) via multiplayer, that the DMFlags aren't correct.

In qZDL, DMFlags for Items Respawn and Mega Powerups Respawn (an example) is 278528. In (G)ZDooM however, it's 540672.

(Stacking up the bugs!)

The (q)ZDL Advanced Multiplayer Settings 'window' (AKA: Multi Settings button) forgets what is set when you go back into the window (everything is defaulted back to normal).
Last edited by Hellser on Mon Jul 02, 2012 4:23 pm, edited 2 times in total.
User avatar
NeuralStunner
 
 
Posts: 12301
Joined: Tue Jul 21, 2009 12:04 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)
Location: capital N, capital S, no space

Re: qZDL 3.0.5.11 Released (UPDATED June 27th 2012)

Post by NeuralStunner »

Yeah, they change often in ZDoom (for some doggamn reason). You're best off looking for the corrosponding SV_* options and setting those. Tip: Use [wiki=CCMDs:Customization#exec]exec[/wiki]. (From the command line: +exec filename)

There's a list of options [wiki=CVARs:Configuration#DM_Flags]on the wiki[/wiki].
User avatar
QBasicer
Posts: 766
Joined: Tue Sep 16, 2003 3:03 pm

Re: qZDL 3.0.5.11 Released (UPDATED June 27th 2012)

Post by QBasicer »

Hellser wrote:I noticed (twice in a row), while playing GZDooM (and possibly ZDooM) via multiplayer, that the DMFlags aren't correct.

In qZDL, DMFlags for Items Respawn and Mega Powerups Respawn (an example) is 278528. In (G)ZDooM however, it's 540672.
Opened issue: https://github.com/qbasicer/qzdl/issues/26

The fix will likely be removing the DMFlag picker for now.
Hellser wrote: The (q)ZDL Advanced Multiplayer Settings 'window' (AKA: Multi Settings button) forgets what is set when you go back into the window (everything is defaulted back to normal).
OPened issue: https://github.com/qbasicer/qzdl/issues/25
User avatar
QBasicer
Posts: 766
Joined: Tue Sep 16, 2003 3:03 pm

Re: qZDL 3.0.5.11 Released (UPDATED June 27th 2012)

Post by QBasicer »

NeuralStunner wrote:Yeah, they change often in ZDoom (for some doggamn reason). You're best off looking for the corrosponding SV_* options and setting those. Tip: Use [wiki=CCMDs:Customization#exec]exec[/wiki]. (From the command line: +exec filename)

There's a list of options [wiki=CVARs:Configuration#DM_Flags]on the wiki[/wiki].
The two bugs you opened in IRC:
https://github.com/qbasicer/qzdl/issues/24
https://github.com/qbasicer/qzdl/issues/23
User avatar
Enjay
 
 
Posts: 26430
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:58 pm
Location: Scotland

Re: qZDL 3.0.5.11 Released (UPDATED June 27th 2012)

Post by Enjay »

Been using 3.2.0.1 loads of times since 28th June. Other than the issue you already mentioned with file path names, it's been working perfectly for everything I've wanted it to do.

Return to “Launchers”