software mode

Moderator: Raze Developers

Guest

software mode

Post by Guest »

will be there any software mode? my pc cant run opengl so plz add software mode :D
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48034
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: software mode

Post by Graf Zahl »

No, the software renderer was removed because it cannot coexist with the current hardware renderer. It won't come back.
User avatar
Redneckerz
Spotlight Team
Posts: 975
Joined: Mon Nov 25, 2019 8:54 am
Discord: Redneckerz#8399
Graphics Processor: Intel (Modern GZDoom)

Re: software mode

Post by Redneckerz »

Basil Sarringway wrote:will be there any software mode? my pc cant run opengl so plz add software mode :D
Your PC most likely can run OpenGL since OpenGL goes back to the 90s. I reckon you mean you don't have a videocard supporting OpenGL 3.3.

There is GZDoom-GLES which may or may not work on your machine. Any hardware from the last 20 years (!) will have OGL 2.x support.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48034
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: software mode

Post by Graf Zahl »

This is Raze, not GZDoom.
User avatar
Rachael
Admin
Posts: 12950
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Discord: Rachael#3767
Twitch ID: madamerachelle
Github ID: madame-rachelle
Preferred Pronouns: She/Her

Re: software mode

Post by Rachael »

Raze, incidentally enough, has a GLES fork, I just haven't gotten around to playing with it, yet. I'll make a build later today (hopefully I remember) - and see how well it runs. :)

I'm not expecting as much stability though since Build games tend to collapse when the wind blows in just slightly the wrong direction. It doesn't take much to make them crash or glitch when you're playing with the code. But again - we'll see.
User avatar
mjr4077au
Posts: 720
Joined: Sun Jun 16, 2019 9:17 pm
Discord: mjr4077au#1027
Github ID: mjr4077au
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Gosford NSW, Australia

Re: software mode

Post by mjr4077au »

I'm happy to provide builds to those who request it, just let me know 😊. For the most part, it's been fairly robust. I recently merged master into it so it's fairly up to date.
User avatar
Rachael
Admin
Posts: 12950
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Discord: Rachael#3767
Twitch ID: madamerachelle
Github ID: madame-rachelle
Preferred Pronouns: She/Her

Re: software mode

Post by Rachael »

That is good to hear. :) Do you have a branch with your recent master merge I can pull from?
User avatar
mjr4077au
Posts: 720
Joined: Sun Jun 16, 2019 9:17 pm
Discord: mjr4077au#1027
Github ID: mjr4077au
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Gosford NSW, Australia

Re: software mode

Post by mjr4077au »

Rachael wrote:That is good to hear. :) Do you have a branch with your recent master merge I can pull from?
Yup, yours on DRD Team's Github :D. I just pushed the current state of master again.
User avatar
Rachael
Admin
Posts: 12950
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Discord: Rachael#3767
Twitch ID: madamerachelle
Github ID: madame-rachelle
Preferred Pronouns: She/Her

Re: software mode

Post by Rachael »

Oh, sweet, okay, thank you :)
User avatar
mjr4077au
Posts: 720
Joined: Sun Jun 16, 2019 9:17 pm
Discord: mjr4077au#1027
Github ID: mjr4077au
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Gosford NSW, Australia

Re: software mode

Post by mjr4077au »

I should test it with the new renderer on my Intel work laptop to see if that weird glitch happens.
User avatar
Redneckerz
Spotlight Team
Posts: 975
Joined: Mon Nov 25, 2019 8:54 am
Discord: Redneckerz#8399
Graphics Processor: Intel (Modern GZDoom)

Re: software mode

Post by Redneckerz »

Graf Zahl wrote:This is Raze, not GZDoom.
I stand corrected, focused in the middle of the screen and not at the top..
MattTheCoolGuy
Posts: 7
Joined: Mon Aug 02, 2021 1:38 pm

software mode

Post by MattTheCoolGuy »

will be there software mode? my pc doesnt have opengl plz add soft ware mode
User avatar
Rachael
Admin
Posts: 12950
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Discord: Rachael#3767
Twitch ID: madamerachelle
Github ID: madame-rachelle
Preferred Pronouns: She/Her

Re: software mode

Post by Rachael »

This has already been answered, so I've merged this.
User avatar
Phredreeke
Posts: 243
Joined: Tue Apr 10, 2018 8:14 am
Discord: phredreeke#6500

Re: software mode

Post by Phredreeke »

TBH I don't get the request for software rendering, all the upstream ports already have the classic renderer and we're not at a point where mods only run on Raze and that's unlikely to happen any time soon.
MattTheCoolGuy
Posts: 7
Joined: Mon Aug 02, 2021 1:38 pm

Re: software mode

Post by MattTheCoolGuy »

my pc has a graphics card problem and yeah i dunno if my pc gonna run opengl

Return to “Closed Feature Suggestions”