[Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave/SW] Upscale Packs

[Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave/SW] Upscale Packs

Postby Phredreeke » Wed Feb 05, 2020 5:18 am

I've made several upscale packs for Build Engine games.

https://www.moddb.com/games/blood/addons/blood-upscale-pack-207

Screenshots
Spoiler:


Now these were made prior to Raze's release, so I have provided a set of BAT files to load them in Raze. Just download the upscale pack you wish to use from moddb and place in the same directory as Raze (do not extract), then run the BAT files I've attached to this post to load them.

Post-Raze Upscale Packs (these already come with BAT file to launch in Raze)
https://www.moddb.com/games/powerslave/addons/powerslaveexhumed-upscale-pack-v11
https://www.moddb.com/games/blood/addons/blood-background-upscale-pack
https://www.moddb.com/games/shadow-warrior/addons/shadow-warrior-upscale-pack-v11 UPDATED
https://www.moddb.com/games/redneck-rampage/addons/redneck-rampage-upscale-pack
https://www.moddb.com/mods/enhanced-resource-pack-for-duke-nukem-3d
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Phredreeke on Sun Aug 08, 2021 5:08 pm, edited 5 times in total.
User avatar
Phredreeke
 
Joined: 10 Apr 2018
Discord: phredreeke#6500

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave] Upscale Packs

Postby Graf Zahl » Wed Feb 05, 2020 5:35 am

... there really needs to be an option to make these mods automatically execute their scripts. so that they can be put in the autoload section.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave] Upscale Packs

Postby Kinsie » Wed Feb 05, 2020 5:39 am

Graf Zahl wrote:... there really needs to be an option to make these mods automatically execute their scripts. so that they can be put in the autoload section.
I put together a proposal. Might give you some ideas.
User avatar
Kinsie
Dog Days
 
Joined: 22 Oct 2004
Location: MAP33
Discord: Find Me...
Twitch ID: thekinsie

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave] Upscale Packs

Postby Graf Zahl » Wed Feb 05, 2020 6:09 am

Yeah, it does. I'll build this on GZDoom's GAMEINFO, which I already added - but for the required features it needs to be extended to handle the cumulative parts.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave] Upscale Packs

Postby Phredreeke » Wed Feb 05, 2020 6:22 am

Graf Zahl wrote:... there really needs to be an option to make these mods automatically execute their scripts. so that they can be put in the autoload section.


Works that in BuildGDX. However in EDuke32 and derived ports different mods interfere with each other. That’s why I made it load this way - then people can use it with the voxel pack.

Ideally I would see some sort of in-game menu where loaded mods could be toggled individually, since for example Duke Caribbean Life’s a Beach would use its own tiles versus the base game.
User avatar
Phredreeke
 
Joined: 10 Apr 2018
Discord: phredreeke#6500

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave] Upscale Packs

Postby Graf Zahl » Wed Feb 05, 2020 6:31 am

In-game toggle is a bit problematic because it needs to rebuild the internal file system at run time. But the INIs autoload sections can differentiate between the different add-ons, but with upscale packs I'm always careful, there is no way to make those work universally, they always create compatibility íssues when unconditionally loaded.

Also, when I manage to implement Kinsie's suggestion it can be fully automated, i.e. let each mod declare its .def and .con files so they can be loaded without user intervention.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave] Upscale Packs

Postby Phredreeke » Sat Feb 15, 2020 11:28 am

I've uploaded a new upscale pack, this time for Duke Caribbean - Life's a Beach

This will be merged into the main pack for the next release but for now it will be standalone.

https://www.moddb.com/games/duke-nukem- ... scale-pack

User avatar
Phredreeke
 
Joined: 10 Apr 2018
Discord: phredreeke#6500

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave/Shadow Warrio] Upscale P

Postby Phredreeke » Thu May 21, 2020 5:29 am

User avatar
Phredreeke
 
Joined: 10 Apr 2018
Discord: phredreeke#6500

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave/Shadow Warrio] Upscale P

Postby sinisterseed » Thu May 21, 2020 5:46 am

Oh snap, Lo Wang looks pretty awesome now, the face seems a lot more detailed.
User avatar
sinisterseed
Raze/GZDoom RO Translator & Raze Tester
 
Joined: 05 Nov 2019
Twitch ID: nixchievousfox
Github ID: sinisterseed
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave/Shadow Warrio] Upscale P

Postby Phredreeke » Thu May 21, 2020 6:04 am

Yeah, the Lo Wang sprite mixes in part of the face from the intro FMV to improve detail
User avatar
Phredreeke
 
Joined: 10 Apr 2018
Discord: phredreeke#6500

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave/Shadow Warrio] Upscale P

Postby Phredreeke » Fri Oct 02, 2020 11:30 am

there are currently issues running the upscale packs in Raze

The report regards two different issues. While one is specific to the Blood upscale pack (and unrelated to Raze) I suspect the big weapons would affect each one of the upscale packs.

Is this bug something we can expect to be around for a while, in which case would there be interest in me providing altered DEFs that exclude those tiles?
User avatar
Phredreeke
 
Joined: 10 Apr 2018
Discord: phredreeke#6500

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave/Shadow Warrio] Upscale P

Postby Graf Zahl » Fri Oct 02, 2020 11:46 am

I probably need half a day to fix the hires/2d issue.
I hope to get it into 0.7.2 this weekend.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave/Shadow Warrio] Upscale P

Postby Phredreeke » Wed Oct 14, 2020 11:03 am

Thought I'd share something I made by combining upscales and vintage photos of 3DR staff



(yes, the WANTED text is crap, it will be recreated once this is included in the upscale pack)

Animation altering between original upscale for comparison

I've used this tool to reposition photos to match the angles of the original tiles. May be useful if anyone is attempted anything similar.
User avatar
Phredreeke
 
Joined: 10 Apr 2018
Discord: phredreeke#6500

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave/Shadow Warrio] Upscale P

Postby Phredreeke » Thu Oct 22, 2020 6:16 pm

It's been reported to me that the upscaled HUD weapons still don't work for games with widescreen versions defined.

As a temporary fix I've created a set of DEFs for Shadow WArrior excluding those tiles. You'll have to replace the files inside swupscale.zip with these ones. Obviously this means you'll no longer get upscaled HUD weapons.

Duke Nukem 3D and Powerslave are affected as well but I've not got around making "fixed" DEFs for those (I got the specific request for the SW upscale pack). Blood's HUD weapons are already widescreen friendly so there are no issue with those. RR has widescreen weapon tiles defined but they are not upscaled in the current upscale pack so that's not affected either.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Phredreeke
 
Joined: 10 Apr 2018
Discord: phredreeke#6500

Re: [Duke Nukem 3D/Blood/Powerslave/Shadow Warrio] Upscale P

Postby Graf Zahl » Fri Oct 23, 2020 12:23 am

Is it just the widescreen replacements causing the problem or the rendering in general? What happens if you start Raze with "-nowidescreen"?
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Next

Return to Projects

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests