"Savegame is from a different level."

Archive of the old editing forum
Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. This forum is archived - please use this set of forums to ask new questions.

"Savegame is from a different level."

Postby Ravick » Sun Feb 19, 2017 2:27 am

So, I got this message and a quitting-to-the-main-menu map crash when I save a game in a specifically map of one of the two mods I'm working on.

What could be causing it? Is it possible to shoot possibilities without the need of uploading the mod itself for analysis? :(

Thanks in advance!
User avatar
Ravick
Do what thou wilt, since you don't bug the hell out of me!
 
Joined: 22 Aug 2010
Location: Tubarão, Brasil

Re: "Savegame is from a different level."

Postby Ravick » Fri Feb 24, 2017 10:08 pm

I've made a video to demonstrate:



Please, any help would be welcome. :(
User avatar
Ravick
Do what thou wilt, since you don't bug the hell out of me!
 
Joined: 22 Aug 2010
Location: Tubarão, Brasil

Re: "Savegame is from a different level."

Postby Nash » Fri Feb 24, 2017 11:55 pm

You need to provide actual runnable files. Nobody can debug text and video. Send them privately to the developers if it's a super sekrit project.
User avatar
Nash
AKA Nash Muhandes! Twitter/Facebook/Youtube: nashmuhandes
 
 
 
Joined: 27 Oct 2003
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Twitch ID: nashmuhandes
Github ID: nashmuhandes

Re: "Savegame is from a different level."

Postby Ravick » Sat Feb 25, 2017 3:06 am

It is not "super secret", it is a map for "Mindfuck", a mod I'm working on for a while, there is a thread for it and stuff.

It is, however, 'super big'. It uses lots of lumps I had been collecting along the years that are in old bigger formats (such as .wav, .mp3, and so on). I'll clean up this mess, and convert said lumps to better formats... uh, one day.

I've done a small 'debuging version' once for the same reason in the past, taking out lot of unnecessarily bigger lumps. So, I've made a new one today tohelp people to help me with this bug. It contains only the map that shows the bug, and some stuff to it to work. And it can be seem here: http://www.mediafire.com/file/gdaawkqj2 ... 5022017.7z

I've put just one map, because it is the only one that shows this bug. Having others would just be unnecessarily make the downloading time bigger for the ones that accept to take a look at it.

Anyway, thanks in avdvance. :(
User avatar
Ravick
Do what thou wilt, since you don't bug the hell out of me!
 
Joined: 22 Aug 2010
Location: Tubarão, Brasil

Re: "Savegame is from a different level."

Postby Graf Zahl » Sat Feb 25, 2017 3:56 am

Now the all important question: What version of GZDoom? And what do I have to do to get the error?
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: "Savegame is from a different level."

Postby Ravick » Sat Feb 25, 2017 10:40 am

Ok: It is "GZDoom g2.3pre-927-gb709db3", and to get the error you need to save the game at map 'rav05' at any point and try to load the saved game.
User avatar
Ravick
Do what thou wilt, since you don't bug the hell out of me!
 
Joined: 22 Aug 2010
Location: Tubarão, Brasil

Re: "Savegame is from a different level."

Postby Graf Zahl » Sat Feb 25, 2017 11:11 am

Get a later version. That one looks right from the time when there were bugs in the savegame code.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: "Savegame is from a different level."

Postby Ravick » Sat Feb 25, 2017 2:09 pm

It solved it! Thanks! :D
User avatar
Ravick
Do what thou wilt, since you don't bug the hell out of me!
 
Joined: 22 Aug 2010
Location: Tubarão, Brasil


Return to Editing (Archive)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest