Previous map console command

Moderator: GZDoom Developers

invictius
Posts: 431
Joined: Fri Aug 03, 2012 6:44 am

Previous map console command

Post by invictius »

I've searched through every ccmd category on the wiki but it appears there's only a nextmap one. I'm guessing a previous map command is impossible, as you'd think it would have been implemented at the same time as nextmap, for competions' sake?
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 49096
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: Previous map console command

Post by Graf Zahl »

'nextmap' emds the map and starts the one marked as "next " in MAPINFO.
There is no 'previous' and the info is never tracked so there is no CCMD.
User avatar
Rachael
Posts: 13627
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Preferred Pronouns: She/Her

Re: Previous map console command

Post by Rachael »

To GZDoom, naming maps "MAP15, MAP16, MAP31, MAP32" is no different than naming it "WOOD, TREE, LEAF, GRASS". Let's say hypothetically you are on MAP16 (or in this example TREE). If MAP15, MAP31, *and* MAP32 all lead to MAP16 (in our example, WOOD, LEAF, GRASS all leading to TREE) - how is the engine supposed to know which one is the right one?

Maybe it tracked the last map played - but then if you warp to MAP16 directly, you still won't know which map is supposed to be the previous one.

So basically you're left with a guessing game and a good chance for too much ambiguity.
User avatar
Zhs2
Posts: 1275
Joined: Fri Nov 07, 2008 3:29 pm
Graphics Processor: ATI/AMD with Vulkan/Metal Support
Location: Maryland, USA, but probably also in someone's mod somewhere

Re: Previous map console command

Post by Zhs2 »

Your best bet is using the "changemap" command if you want to keep your inventory, or the "map" command for a pistol start.

Return to “Closed Feature Suggestions [GZDoom]”