amiga port?

Discuss anything ZDoom-related that doesn't fall into one of the other categories.
cycloid

amiga port?

Post by cycloid »

anyone else been thinking about it? i've been hunting for a bloody GCC cross compiler setup for ages (i.e. win32 hosted, 68k targetted). i'm too impatient to understand the gerzillion web pages on how to use gcc to build gcc with a target and i have no ideas how the libraries set up works... i COULD attempt to use my 1200 to compile it but that would take bloody ages now wouldnt it!

i'll get around to it one day, for a laugh.
User avatar
randi
Site Admin
Posts: 7746
Joined: Wed Jul 09, 2003 10:30 pm

Post by randi »

I thought about it, since I had two Amigas during the 7 years before getting a PC. (Got an Amiga 500 in 1989!) I've never been interested enough to actually try setting up a cross compiler, though. And any testing I would do would have to be done with UAE, since my Amiga's power supply is now dead.
User avatar
wildweasel
Posts: 21706
Joined: Tue Jul 15, 2003 7:33 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): A lot of them
Graphics Processor: Not Listed

Post by wildweasel »

There's already an Amiga port of regular ol' Doom, so why shouldn't a port of ZDoom be possible? Except the fancy stuff (like high res) would probably require a PPC to run properly. I don't even own an Amiga, I've just used WinUAE...
User avatar
HotWax
Posts: 10002
Joined: Fri Jul 18, 2003 6:18 pm
Location: Idaho Falls, ID

Post by HotWax »

No one's questioning whether it's possible. Somebody just needs to take the time to port the ZDoom source (freely available) to Amiga.
User avatar
Hirogen2
Posts: 2033
Joined: Sat Jul 19, 2003 6:15 am
Operating System Version (Optional): Tumbleweed x64
Graphics Processor: Intel with Vulkan/Metal Support
Location: Central Germany

Post by Hirogen2 »

HotWax wrote:ZDoom source (freely available) to Amiga.
/me looks for zdoom-2.0.47i-src.zip but can't find it.
User avatar
Enjay
 
 
Posts: 26537
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:58 pm
Location: Scotland

Post by Enjay »

Do they still make Amigas? I only dumped my old 500+ about 6 months ago. At the time, the Amiga seemed to leave the PC in it's dust for certain things - graphics and animation in particular.
User avatar
HotWax
Posts: 10002
Joined: Fri Jul 18, 2003 6:18 pm
Location: Idaho Falls, ID

Post by HotWax »

/me hands Hirogen a tissue.
cycloid

Post by cycloid »

i'm just used to Visual Studio... if i could use textpad and a cross compiler i'd go for it but i'm too lazy, probably... i think i have an older version of the source so i'll probably just get used to it first by having a read around...

Return to “General”