[0.4.0] Game autodetection does not work

Moderator: Raze Developers

Forum rules
Please don't bump threads here if you have a problem - it will often be forgotten about if you do. Instead, make a new thread here.
dennisjjunk
Posts: 3
Joined: Fri Feb 07, 2020 7:48 pm
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: [0.4.0] Game autodetection does not work

Post by dennisjjunk »

I was the one having the problems with Redneck Rampage, but managed to fix it by removing the GOG Galaxy-installed version and reverted to the offline-installer. So, Nash, try the offline installers if you installed via GOG Galaxy.
User avatar
sinisterseed
Posts: 1337
Joined: Tue Nov 05, 2019 6:48 am
Preferred Pronouns: He/Him
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: [0.4.0] Game autodetection does not work

Post by sinisterseed »

Alright, so, it seems autodetection works now, but not entirely correct.

For some reason Nuclear Winter, Carribean, and DC have duplicate entries, one for each listing the addons slightly different. SW's expansions (from Redux) are also not found, only the base game is. I'm using the Steam version of the games (Duke is from the Megaton edition).

When I add the paths manually, the expansions are listed without the short names in parentheses, to those are the duplicate entries.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48358
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: [0.4.0] Game autodetection does not work

Post by Graf Zahl »

Double detection removed.
If any paths are still missing, I need full info about how to set it up, i.e. registry key, subkey to the directory and if needed, additional path components to get to the actual game data.
User avatar
Nash
 
 
Posts: 17322
Joined: Mon Oct 27, 2003 12:07 am
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Re: [0.4.0] Game autodetection does not work

Post by Nash »

So, Nash, try the offline installers if you installed via GOG Galaxy.
I have been using only the offline installers the whole time. Never ever used the GOG Galaxy thing.
Graf Zahl wrote:You'll have to check your registry. Apparently GOG changed their naming scheme and those new names are not on the list yet.
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\GOG.com

1207658730 is Duke3D Atomic
1207658856 is Blood One Whole Unit

Is this information relevant?
Manuel-K
Posts: 75
Joined: Wed Mar 15, 2017 11:43 am

Re: [0.4.0] Game autodetection does not work

Post by Manuel-K »

Nash wrote:Is this information relevant?
No, that's only the last installation location that the next installer that you run will use as default path.

–––

That was a weird edit.
User avatar
Nash
 
 
Posts: 17322
Joined: Mon Oct 27, 2003 12:07 am
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Re: [0.4.0] Game autodetection does not work

Post by Nash »

What am I supposed to be looking for and posting here for Graf, then?
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48358
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: [0.4.0] Game autodetection does not work

Post by Graf Zahl »

What I need to know is if reading the "path" key in that registry section is enough to get the path to the data or if some subdirectory needs to be added - a few installations have the real data in some subfolder, e.g. "gameroot".
User avatar
Nash
 
 
Posts: 17322
Joined: Mon Oct 27, 2003 12:07 am
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Re: [0.4.0] Game autodetection does not work

Post by Nash »





Click for clean full resolution

I'm not sure which one of these is meaningful so have a look at the whole thing.

Return to “Closed Bugs [Raze]”