Blood: Fresh Supply (Blood remaster) RIP 2019-2019

If it's not ZDoom, it goes here.
User avatar
Enjay
 
 
Posts: 26441
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:58 pm
Location: Scotland

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by Enjay »

Nash wrote:Enjay, it's in C:\Users\<your user id>\AppData\Roaming\Nightdive Studios\Blood EX\kexengine.cfg. The only interesting thing I found in there that's not in the menu is motion blur. No texture filtering.
Found it, thanks. Not quite sure why a search for "blood" in my appdata folder didn't pick it up though. I should have thought to look for a Nightdive folder. You're right, there doesn't seem to be much of interest in there though.
User avatar
Kinsie
Posts: 7356
Joined: Fri Oct 22, 2004 9:22 am
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: MAP33

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by Kinsie »

GAA1992 wrote:I swear those things wait for me to be low on money to come =p

I'll throw my wallet on the screen as soon as the Steam version gets out, if it does.

I suppose this has all the missions and extras from the other packs, right?
Yes, the Cryptic Passage stuff is implemented as an Addon in the options menu.
User avatar
Dr_Cosmobyte
Posts: 2581
Joined: Thu Jun 04, 2015 9:07 pm
Location: Killing spiders.

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by Dr_Cosmobyte »

Oh, thanks Kinsie!

Definetely this is a good sign, i don't want to be too optimistic, but MAYBE in a remote future we'll get the source code and, a proper source port for Blood. This is just a dream, after all. =p
User avatar
Jeimuzu73
Posts: 1657
Joined: Sun Jul 03, 2011 8:44 pm
Location: Dropping today in Station Square.

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by Jeimuzu73 »

This looks nifty, but I think the sequel needs a remaster/remake even more.
User avatar
Kinsie
Posts: 7356
Joined: Fri Oct 22, 2004 9:22 am
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: MAP33

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by Kinsie »

GAA1992 wrote:Oh, thanks Kinsie!

Definetely this is a good sign, i don't want to be too optimistic, but MAYBE in a remote future we'll get the source code and, a proper source port for Blood. This is just a dream, after all. =p
A lot of the game code (actors, weapons etc.) has been externalised into plaintext scripts in the KPF file (which is just a zip file, like a PK3). So if you wanna get under the hood and make Brutal Blood: Now With Even More Unfair Hitscanners, there you go.
User avatar
StroggVorbis
Posts: 861
Joined: Wed Nov 08, 2017 4:23 pm
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Germany

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by StroggVorbis »

@Enjay

I know it has been solved, but in the future I'd recommend Everything, it's a freeware tool that completely obsoletes Windows Search, it's faster and it really does find everything, I haven't looked back since :P

https://www.voidtools.com

@Kinsie

I wish more games would do this. The only ones that come to mind right now are Doom 3, Quake 4, the S.T.A.L.K.E.R. series, Turok EX obviously and of course GZDoom :P
User avatar
Wereknight
Posts: 85
Joined: Mon May 06, 2019 12:06 am
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Void Eternal

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by Wereknight »

Ah, finally... so we would see new Civvie Pro Blood episode with this.
User avatar
wildweasel
Moderator Team Lead
Posts: 21589
Joined: Tue Jul 15, 2003 7:33 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): Win10 22H2, Win11 22H2, macOS 11.7
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by wildweasel »

GAA1992 wrote:Oh, thanks Kinsie!

Definetely this is a good sign, i don't want to be too optimistic, but MAYBE in a remote future we'll get the source code and, a proper source port for Blood. This is just a dream, after all. =p
I wonder what isn't "proper" about this port?
User avatar
Enjay
 
 
Posts: 26441
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:58 pm
Location: Scotland

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by Enjay »

DabbingSquidward wrote:https://www.voidtools.com
Thanks, generally, I actually find the Win10 file indexing and search capabilities quite good, but they do let me down every now and again, so I'll definitely give this a try.


It does amuse me, however, that their statement that 'Everything' uses "very little system resources" is backed up by memory and disc space figures that are far higher than were available on my first PC in total. Things move on. :)
wildweasel wrote:I wonder what isn't "proper" about this port?
It lacks the classic horrible Build mouse movement? ;)
User avatar
Xim
Posts: 2059
Joined: Fri Feb 20, 2009 2:46 pm
Location: Somewhere with trees

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by Xim »

I missed out on playing Blood. I'll have to pick this up once it goes on sale.
User avatar
NeuralStunner
 
 
Posts: 12305
Joined: Tue Jul 21, 2009 12:04 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)
Location: capital N, capital S, no space

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by NeuralStunner »

Problems so far:
  • Refuses to change video mode ingame, so I had to edit the config file.
  • The Build keybind menu has always been shite. (You can't easily clear a binding, and it doesn't unbind other actions if you use the same key.)
  • Can't disable auto-run by default. Bad.
  • View pitch lock makes vertical combat (E.G. shooting down from a window) really frustrating. Might be unavoidable since it switches to the Y-sheared render mode on the fly?
Anyone know about replacing tiles in Kex yet? I really need a different crosshair...


Other than that, it's the same old kick-in-the-crotch difficult game. :P
User avatar
Dr_Cosmobyte
Posts: 2581
Joined: Thu Jun 04, 2015 9:07 pm
Location: Killing spiders.

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by Dr_Cosmobyte »

wildweasel wrote:I wonder what isn't "proper" about this port?
Well i just stated that with the mod scene in my head, really. Maybe this is a start of a big throwback to the game, after all.

Not that i am really planning to create, as Kinsie said, "Brutal Blood" Or "Doom in Blood!" =p
Enjay wrote:It lacks the classic horrible Build mouse movement? ;)
Now this i can't disagree, i'm also part of the "BUILD Mouse haters" club.
User avatar
StroggVorbis
Posts: 861
Joined: Wed Nov 08, 2017 4:23 pm
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Germany

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by StroggVorbis »

@NeuralStunner

-For me, no matter which graphic option I changed, as soon as I hit apply changes, I got a permanent black screen. I opened the task manager with ctrl+alt+del and from there on tabbed back into the game without problems.

-To unbind a key, press the same one that's already bound. e.g. to unbind W, press W.

-There's a toggle run option in the input settings, defaults to capslock.

Hope I could help :P
Toberone
Posts: 289
Joined: Sun May 12, 2013 10:58 pm

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by Toberone »

Playing this for the first time, its fun but these hitscan cultists are god damn brutal. Might have to play on easy :/
User avatar
leileilol
Posts: 4444
Joined: Sun May 30, 2004 10:16 am
Preferred Pronouns: She/Her
Location: GNU/Hell

Re: Blood: Fresh Supply (Blood remaster)

Post by leileilol »

All I can say from observing footage and screenshots is that I don't like how all those fire sprites get shaded down to gray when they should be fullbright...

Return to “Off-Topic”