GZDoom 3.4.0 Released

News about ZDoom, its child ports, or any closely related projects.
[ZDoom Home] [Documentation (Wiki)] [Official News] [Downloads]

[Tap Here for Mobile-Friendly Forums]

Moderator: Developers

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby Graf Zahl » Thu Jun 07, 2018 3:40 pm

If you can do it, sure. But is it needed? ;)
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby Rachael » Thu Jun 07, 2018 4:27 pm

I'd say it's necessary solely on the fact that we've had people sea lioning on a compression debate here before - I'd really rather just not have that discussion with said people.

At any rate, the files have been re-done with "zip -9".
User avatar
Rachael
QZDoom + Webmaster
 
Joined: 13 Jan 2004

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby A_D_M_E_R_A_L » Thu Jun 07, 2018 8:31 pm

I've discovered that brightmaps can be a bit off even if you did them correctly
User avatar
A_D_M_E_R_A_L
 
Joined: 16 Apr 2017
Discord: A_D_M_E_R_A_L#3938

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby irontusk341 » Thu Jun 07, 2018 10:05 pm

Curious not sure if this is the right area to post this but, when using the custom Zscript in decorate, "ISFRIEND" doesnt work in Gzdoom version 3.4, The mod im referring to that has that decorate script is WrathofCronos2D2.pk3 (A buggy but working version thats playable on Gzdoom 3.4) The problem is ISFRIEND is an argument which takes int values from custom "IsFriendly" ACS function and have no direct relations with pointers. This can be a problem with Zscript decorate scripts that utilize CheckInventory and/or CheckActorInventory and/or CheckActorProperty.

My question is... Is there a replacement for the identifier "ISFRIEND"??? I know in Gzdoom 2.2 and below the Identifier "TARGET" was subsequently replaced with AAPTR_TARGET and thats what made the formentioned mod working on 3.4 (although buggy)
User avatar
irontusk341
I sense a Soul in Search of Answers
 
Joined: 09 Oct 2017
Location: Pennsylvania

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby Major Cooke » Thu Jun 07, 2018 10:16 pm

I think the 63 server cvar character limit should probably have extra emphasis on it because people are going to wonder why their mods may break.
User avatar
Major Cooke
Slaughterer of Sewers
 
Joined: 28 Jan 2007
Discord: Major Cooke#0846

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby irontusk341 » Thu Jun 07, 2018 10:18 pm

On a lighter note, i did see a significant Frame rate increase when playing 3.4 as opposed to 3.3.2
Not sure why though... i have a Nvidia card.
User avatar
irontusk341
I sense a Soul in Search of Answers
 
Joined: 09 Oct 2017
Location: Pennsylvania

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby Major Cooke » Thu Jun 07, 2018 10:19 pm

See the first post for reasons why. ;)
User avatar
Major Cooke
Slaughterer of Sewers
 
Joined: 28 Jan 2007
Discord: Major Cooke#0846

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby Rachael » Thu Jun 07, 2018 10:21 pm

If you're having issues, please use the appropriate development and/or help forums and not the news topics. Otherwise things would get lost to chaos with a bunch of people posting their issues in the same threads and many people won't get answers (or fixes, if needed).
User avatar
Rachael
QZDoom + Webmaster
 
Joined: 13 Jan 2004

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby Marisa Kirisame » Fri Jun 08, 2018 7:05 am

Shouldn't this and the QZDoom update be linked in the downloads page?
User avatar
Marisa Kirisame
ZScript Magician
 
Joined: 08 Feb 2008
Location: Vigo, Galicia
Discord: Marisa Kirisame#4689
Twitch ID: magusmarisa

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby Xoriath » Fri Jun 08, 2018 10:52 am

I have tried to run some mods on this version and they are not working (doom guy is simply floating).After that I just used for Doom 2 and the same problem occurred .I would greatly appreciate if someone could help me with this issue.
Xoriath
 
Joined: 08 Jun 2018

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby wildweasel » Fri Jun 08, 2018 12:03 pm

Xoriath wrote:I have tried to run some mods on this version and they are not working (doom guy is simply floating).After that I just used for Doom 2 and the same problem occurred .I would greatly appreciate if someone could help me with this issue.

Please post about the issue in Bugs or Technical Issues, not in the news thread where it may get lost in the shuffle.
User avatar
wildweasel
May or may not have a pumpernickel addiction
Moderator Team Lead
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: avatar by kurashiki

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby Rachael » Fri Jun 08, 2018 12:05 pm

wildweasel wrote:Please post about the issue in Bugs or Technical Issues, not in the news thread where it may get lost in the shuffle.

Quoting for emphasis. I hate having to lock these topics but if people can't read this, then I have no other way to push these reports to the right places.
User avatar
Rachael
QZDoom + Webmaster
 
Joined: 13 Jan 2004

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby Rachael » Sat Jun 09, 2018 7:21 am

Unlocking - I edited this into the opening post:
If you have issues running this version, please create a thread here. You do not need a ZDoom.org account for this. Thanks.
User avatar
Rachael
QZDoom + Webmaster
 
Joined: 13 Jan 2004

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby SPZ1 » Tue Jun 12, 2018 7:20 pm

At least testcolor and testfade still work in the software renderer :P
User avatar
SPZ1
 
Joined: 02 Aug 2017
Location: Illinois

Re: GZDoom 3.4.0 Released

Postby Rachael » Sat Jun 16, 2018 9:34 pm

Post-mortem download stats:
unknown[1].png
User avatar
Rachael
QZDoom + Webmaster
 
Joined: 13 Jan 2004

Previous

Return to ZDoom (and related) News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests