GZDoom 3.2.5 released

News about ZDoom, its child ports, or any closely related projects.
[ZDoom Home] [Documentation (Wiki)] [Official News] [Downloads] [Discord]
[🔎 Google This Site]

Moderator: GZDoom Developers

_mental_
 
 
Posts: 3814
Joined: Sun Aug 07, 2011 4:32 am

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by _mental_ »

Set hud_showangles CVAR.
Hypersonic
Posts: 134
Joined: Mon Aug 14, 2017 3:04 pm

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by Hypersonic »

Thanks! I noticed it shows all 3 angles; yaw,pitch,roll. Awesome! Does it only show in the map mode? A compass while in the first person mode would be nice as well.
Blue Shadow
Posts: 4955
Joined: Sun Nov 14, 2010 12:59 am

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by Blue Shadow »

Hypersonic wrote:Does it only show in the map mode?
Yes.
_mental_
 
 
Posts: 3814
Joined: Sun Aug 07, 2011 4:32 am

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by _mental_ »

Set idmyspos CVAR to show coordinates in-game.
Hypersonic
Posts: 134
Joined: Mon Aug 14, 2017 3:04 pm

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by Hypersonic »

Thanks, so hud_showangles affects both map mode and FP mode. If idmypos toggles FP coords, what toggles map mode coords? I probably set that via the menu, but I'm not sure what cvar it is.
_mental_
 
 
Posts: 3814
Joined: Sun Aug 07, 2011 4:32 am

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by _mental_ »

IIRC coordinates are always displayed on map when alternative HUD is active.
Danfun64
Posts: 93
Joined: Tue Apr 23, 2013 4:33 pm

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by Danfun64 »

Rachael wrote:Yes it does.

It's likely to affect all forks that have occurred since ZDoom's first ACS implementation, including Skulltag and Zandronum.
Does that mean ZDaemon is affected as well? If so, I wonder how long it will take for it to be fixed. Also, are there any plans for such forks like ZDoom-LE and ZDoom Classic to be patched for these major issues? It's probably not a good idea to recommend plain old Zdoom 2.8.2 and such anymore...
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 49096
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by Graf Zahl »

In all seriousness, while this bug may theoretically be abused for nefarious purposes, I still think that under realistic conditions the worst case scenario is a "GZDoom has crashed" message, because with ACS's limitations it's just not possible to write a bogus BEHAVIOR that 'works' on more than one machine.
User avatar
Rachael
Posts: 13629
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Preferred Pronouns: She/Her

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by Rachael »

GZDoom 3.2.5 post-mortem download stats:

Zemakat
Posts: 117
Joined: Sat Apr 01, 2017 5:11 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Graphics Processor: Intel (Modern GZDoom)
Location: United States

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by Zemakat »

"GZDoom is damaged and can't be opened. You should move it to the trash."

I use a Macbook Air if that's good info to know. Any ideas?
User avatar
Rachael
Posts: 13629
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Preferred Pronouns: She/Her

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by Rachael »

This is an old version. Try 3.3.1 please. We will not support 3.2.5 now that a new release is out.
Zemakat
Posts: 117
Joined: Sat Apr 01, 2017 5:11 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Graphics Processor: Intel (Modern GZDoom)
Location: United States

Re: GZDoom 3.2.5 released

Post by Zemakat »

Rachael wrote:This is an old version. Try 3.3.1 please. We will not support 3.2.5 now that a new release is out.
Dah, right. I apologize for my mistake.

Return to “ZDoom (and related) News”