ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend.

Launchers like ZDL, DoomRunner, and others belong here.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.
User avatar
wildweasel
Moderator Team Lead
Posts: 21519
Joined: Tue Jul 15, 2003 7:33 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): Windows 10, 21H1
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by wildweasel »

In your "museum," what's the difference between TNT and Evilution? (And why is Plutonia not in there?)
User avatar
Hellser
Global Moderator
Posts: 2646
Joined: Sun Jun 25, 2006 4:43 pm
Graphics Processor: ATI/AMD with Vulkan/Metal Support
Location: Citadel Station

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by Hellser »

wildweasel wrote:In your "museum," what's the difference between TNT and Evilution? (And why is Plutonia not in there?)
Whoops. *fixes* This curator is bad. One of them is Plutonia. :oops:
Bloodbat
Posts: 122
Joined: Sat Oct 11, 2014 1:53 pm

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by Bloodbat »

Interesting collection :)
User avatar
Hellser
Global Moderator
Posts: 2646
Joined: Sun Jun 25, 2006 4:43 pm
Graphics Processor: ATI/AMD with Vulkan/Metal Support
Location: Citadel Station

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by Hellser »

Thanks. :) Anyways, outside of the feature mentioned a couple of posts ago, I've been using ZDE as my go to for launching (G)ZDoom, PrBoom+, Chocolate Doom and Doom Retro. Probably not its (ZDE's) intended feature, but hey. I like what you got.
User avatar
maseter
Posts: 170
Joined: Wed Apr 15, 2015 1:16 pm

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by maseter »

Is it just me, or do dialogs get screwed up when DPI is set above 100%?
Bloodbat
Posts: 122
Joined: Sat Oct 11, 2014 1:53 pm

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by Bloodbat »

maseter wrote:Is it just me, or do dialogs get screwed up when DPI is set above 100%?
Which dialogs? The beta fixes the main window getting screwed when DPI is above 100%.
Bloodbat
Posts: 122
Joined: Sat Oct 11, 2014 1:53 pm

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by Bloodbat »

Hellser wrote:Thanks. :) Anyways, outside of the feature mentioned a couple of posts ago, I've been using ZDE as my go to for launching (G)ZDoom, PrBoom+, Chocolate Doom and Doom Retro. Probably not its (ZDE's) intended feature, but hey. I like what you got.
Thanks :)
I'm glad it's working for you...and it's good to hear it works for other engines as well.
dugan-c
Posts: 13
Joined: Sat Sep 03, 2016 3:53 pm

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by dugan-c »

How do I build this on Linux? I know that this is meant to be buildable and usable on Linux. But if I just open zdexe.lpi in Lazarus, set the Target Platform to Linux and then try to build it, then I get stopped by tons and tons of Windows-specific code. Are there other steps that I'm missing?
Bloodbat
Posts: 122
Joined: Sat Oct 11, 2014 1:53 pm

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by Bloodbat »

I did take care to {$ifdef} most if not all windows specific code, I may have forgotten some or just stopped doing it since no one wanted to build this in some other platform until now, I'll try to Linux build it and get back to you.
Bloodbat
Posts: 122
Joined: Sat Oct 11, 2014 1:53 pm

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by Bloodbat »

Saying that it was a ton of errors was quite the overstatement. In any case, it should compile now, mind you some stuff won't really work out of the box like the tabbed interface menu option (though it should work if enabled in .zde.cfg (tabbedui="True")).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
dugan-c
Posts: 13
Joined: Sat Sep 03, 2016 3:53 pm

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by dugan-c »

Wow, thanks!
User avatar
VGA
Posts: 505
Joined: Mon Mar 28, 2011 1:56 am

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by VGA »

I am using version 1.2.7 and it doesn't work with my port of choice, looking at the cmdline I see that it has cut out the ".wad" from each wad file? What?

EDIT: It seems to work with ZDoom, can you make it just use the filename properly regardless?
User avatar
Hellser
Global Moderator
Posts: 2646
Joined: Sun Jun 25, 2006 4:43 pm
Graphics Processor: ATI/AMD with Vulkan/Metal Support
Location: Citadel Station

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by Hellser »

There's an option in.. Options... saying "Trim .WAD Extension" that you can tick on and off. If you don't see it, try going to the beta.
User avatar
NightFright
Spotlight Team
Posts: 1307
Joined: Fri May 02, 2008 12:29 pm
Location: Germany

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by NightFright »

Any chance of adding "Doom Complete" from the WadSmoosh project to the list of supported wads/pk3s?

If it helps - I have integrated all possible wads (Doom, Doom II, Master Levels, NRFTL, Plutonia, TNT) and my MD5 hashtag for doom_complete.pk3 is
333f0e6114d91ff71c46812265bdf619

There are many other builds however, based on how many wads have been integrated, so I guess these would need to be covered as well.
User avatar
wildweasel
Moderator Team Lead
Posts: 21519
Joined: Tue Jul 15, 2003 7:33 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): Windows 10, 21H1
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: ZDoom Executor new ZDoom (and related projects) Frontend

Post by wildweasel »

If Executor checks IWADs by their contents, WadSmoosh's generated IWADs contain a lump called SMOOSHED for identification.

Return to “Launchers”