RELEASE: Wolfenstein 3D TC Version 3.1

For Total Conversions and projects that don't otherwise fall under the other categories.
Forum rules
The Projects forums are only for projects. If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.
User avatar
aivar242
Posts: 24
Joined: Mon May 08, 2017 9:15 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by aivar242 »

AFADoomer: - Yes, that was the point. Thank you dude, you really helped me!
User avatar
aivar242
Posts: 24
Joined: Mon May 08, 2017 9:15 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by aivar242 »

That's what I managed to do for Wolfenstein 3D TC mode:

https://www.youtube.com/watch?v=jhiHPGtIduM
User avatar
AFADoomer
Posts: 1321
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:18 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by AFADoomer »

I've updated the first post to announce that a re-written version of this mod is currently in works that takes advantage of ZScript to even more closely emulate the original game:
AFADoomer wrote:I wanted to give a status update and post some in-progress screenshots of my latest revision of the Wolfenstein 3D TC...

This newest version takes advantage of ZScript to allow for the mod to even more accurately emulate the original game; everything from menus and help screens to weapon damage calculation and extra life handling has been streamlined!

ImageImage

Text-based screens, such as the help reference and episode finale screens, are all parsed at run-time from the original Wolf3D text data format and can be navigated with the arrow keys. Similarly, the high score screen is actually interactive, letting you enter a name if you've set a record, and saving your high scores across games!
ImageImage
Spoiler: More Screenshots
You can follow the progress of this new version of the mod, or download the current version to play for yourself, at the GitHub Repo.
User avatar
armymen12002003
Posts: 1415
Joined: Wed Jun 01, 2011 10:25 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): Windows 10
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Castle Wolfenstein

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by armymen12002003 »

nice looking forward to playing the new version when it's released.
CeeJay
Posts: 1467
Joined: Sun Mar 14, 2010 2:52 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by CeeJay »

This is great news. And just the other day I was thinking of doing a HD addon for the TC.

Will the new version be reduced to a single PK3/PK7 instead of the current somewhat cumbersome structure?
User avatar
AFADoomer
Posts: 1321
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:18 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by AFADoomer »

For at least the base Wolf3D iwad/ipk3, yes.

I do have the code in place to "green-out" the episode selection menu items like in shareware Wolf3D if certain maps aren't found, so I *could* do a shareware, commercial, and nocturnal missions release - but I think that's overkill.

Right now I think I'm going to just have Spear of Destiny as a separate pk3 that uses the ipk3 resources, with the Lost Episodes selection done in-game (menu to emulate the old launcher for that is already done, complete with DOS font), but I haven't done much work on anything SoD related, yet.
Maxmokin16
Posts: 1
Joined: Sun Dec 23, 2018 3:27 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by Maxmokin16 »

Is good mod
User avatar
Alamo985
Posts: 27
Joined: Sat Mar 09, 2019 10:36 pm
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by Alamo985 »

Hey, nice mod pal.
Looking forward to seeing progress of the mod. :)
User avatar
Tormentor667
Posts: 13527
Joined: Wed Jul 16, 2003 3:52 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by Tormentor667 »

This is gonna be awesome :) do you plan more additional features?
PSTrooper
Posts: 191
Joined: Wed Oct 16, 2013 1:40 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by PSTrooper »

I made some voxels of Wolfenstein 3D Sprites and I want to make it work in your TC? Where can I find the file names at?
User avatar
monstario
Posts: 30
Joined: Wed Mar 06, 2019 4:16 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by monstario »

Hey, I'm on Linux, using the latest GZdoom 4.0.0. I've just cloned from GitHub, packaged into .pk3 and tried loading as a file, with doom2.wad as iwad. There are some pretty bad display issues.

Messed-up loading screen:


Unreadable options font:


Incorrectly positioned/layered pistol selection icon:


Also, there seems to be only the base Wolf3D there, without DLCs. But all in all, the actual game seems to play just fine.

Same graphical issues happen with the old 2.0.2 version available here. So for now, I have to resort to using ECWolf which I would rather not use because for some reason, alt-tabbing out of it freezes the whole session.
User avatar
AFADoomer
Posts: 1321
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:18 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by AFADoomer »

Yeah, the new menu font changes in 4.0 jacked all of the custom menus up. I'm re-working them - haven't had a chance to do much in the last month or so, though.
User avatar
Tormentor667
Posts: 13527
Joined: Wed Jul 16, 2003 3:52 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by Tormentor667 »

Pretty bad that GZDoom 4.0 makes such a mess out of custom menues... I wonder why the developers didn't take care of that.
User avatar
Rayman The Hedgehog
Posts: 108
Joined: Wed Jul 25, 2018 9:20 am
Location: Venezuela

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by Rayman The Hedgehog »

Time ago i was maked a personal fix with the next corrections:

-The Machine gun animation was wrong
-The Weapon.YAdjust was incorrect (for a 64x64 weapon is 16 not 8)
-Added a temp MIDI OST (until i can find a way to convert IMFs songs to Ogg
wanisea
Posts: 35
Joined: Mon Apr 17, 2017 2:35 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 3.0)

Post by wanisea »

I tried to use the upscale program (ESRGAN, TOPAZ GIGAPIXEL AI) and it failed.
Using ESRGAN is a bit tricky and TOPAZ GIGAPIXEL will crash while encoding if the computer specification is low.
Please someone help me.

Return to “TCs, Full Games, and Other Projects”