RELEASE: Wolfenstein 3D TC Version 3.1

For Total Conversions and projects that don't otherwise fall under the other categories.
Forum rules
The Projects forums are only for projects. If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.
User avatar
AFADoomer
Posts: 1335
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:18 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by AFADoomer »

armyman12345 wrote:In the svn version, he walked diagonally back and forth. Are you going to fix it?
He still walks back and forth just like all the previous versions of the TC. If you're moving so you're at an angle to him, he will move from side to side to match your location.

If you run in a straight line from the E1L9 level start toward Hans, and then run straight backward after opening the door and waking him, he will follow, but by walking in a straight line. In the original game, he immediately starts walking back and forth.

Wolf3D actually had a separate direction choice function for "dodging" that governed the enemy chase movement. This is difficult to emulate in ZDoom.
Astr00
Posts: 2
Joined: Sun Jul 14, 2013 6:04 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by Astr00 »

I've been trying to figure out how to play coop with this mod, but so far I'm having no luck. I have no experience with Zdoom before today, so that might be why. :) Are there any tutorials on how to set up a server?
User avatar
AFADoomer
Posts: 1335
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:18 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by AFADoomer »

Astr00 wrote:I've been trying to figure out how to play coop with this mod, but so far I'm having no luck. I have no experience with Zdoom before today, so that might be why. :) Are there any tutorials on how to set up a server?
There's some good info on the wiki. You don't really set up a server - it's peer-to-peer multiplayer (one of the players is the host).

Something like this should work:

Code: Select all

Host:
 zdoom.exe -host <number of players> +map E1L1 +skill 4

Clients:
 zdoom.exe -join <IP Address of Host>
Astr00
Posts: 2
Joined: Sun Jul 14, 2013 6:04 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by Astr00 »

That helps a bit, but I am still somewhat lost. Should I be writing these commands in cmd.exe? If I try that, I get an error saying "'zdoom.exe' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file". If I try to run zdoom.exe with those extra parameters, zdoom launches and I get to pick between different WADS, but Wolfenstein is not among them. I am clearly doing something wrong, but not sure exactly what.

Edit: Post below clears things up, and that works. Thank you so much! :D
Last edited by Astr00 on Sun Jul 14, 2013 10:07 am, edited 2 times in total.
User avatar
AFADoomer
Posts: 1335
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:18 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by AFADoomer »

Astr00 wrote:That helps a bit, but I am still somewhat lost. Should I be writing these commands in cmd.exe? If I try that, I get an error saying "'zdoom.exe' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file". If I try to run zdoom.exe with those extra parameters, zdoom launches and I get to pick between different WADS, but Wolfenstein is not among them. I am clearly doing something wrong, but not sure exactly what.
Ah, sorry. Replace 'zdoom.exe' there with 'Wolf3D.bat' or 'SoD.bat' to make sure the TC files load. You have to be in the folder that you installed the TC into on each computer when running these commands.
User avatar
Ghostbreed
Posts: 1114
Joined: Wed Mar 24, 2010 6:19 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by Ghostbreed »

The latest SVN fucks up the weapons
User avatar
AFADoomer
Posts: 1335
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:18 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by AFADoomer »

Ghostbreed wrote:The latest SVN fucks up the weapons
The latest version should be un-fucked, as you so eloquently put it.
User avatar
Ghostbreed
Posts: 1114
Joined: Wed Mar 24, 2010 6:19 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by Ghostbreed »

Heh, sorry. I was in a rush and that was the first thing I could describe it as :p

EDIT: Oh, nice touch with the hi-res weapons! I always wanted that for the pc version when I played it on the SNES.
Will there be more hi-res stuff in the future or just the guns?
User avatar
Ghostbreed
Posts: 1114
Joined: Wed Mar 24, 2010 6:19 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by Ghostbreed »

Caught some bugs on E2L3
Image
Image
User avatar
armyman12345
Posts: 278
Joined: Mon Jun 24, 2013 11:39 am
Location: Jabba's Palace

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by armyman12345 »

How do I get the hi res weapons?
User avatar
Ghostbreed
Posts: 1114
Joined: Wed Mar 24, 2010 6:19 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by Ghostbreed »

In the SVN
User avatar
AFADoomer
Posts: 1335
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:18 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by AFADoomer »

Ghostbreed wrote:Caught some bugs on E2L3
-snip-
That's on id... The original map actually has a tile missing beside a door in that location. If you play the level properly without noclip, you won't see that issue (though I suppose it's possible that you'd see it in deathmatch).
armyman12345 wrote:How do I get the hi res weapons?
They're in the SVN version .zip file. It's not set up to be automatically loaded... Best way to load it is to add it manually in the .bat file that you are using to launch the TC. I'll probably make the loading cleaner at some point in the future, but this is what you get for now :-).
User avatar
Captain J
 
 
Posts: 16890
Joined: Tue Oct 02, 2012 2:20 am
Location: An ancient Escape Shuttle(No longer active here anymore)

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by Captain J »

a hd weapons? good choice! and don't worry about above sprites. because all above bosses from classic episode has been improved more!
StarController
Posts: 56
Joined: Fri Aug 02, 2013 12:04 am

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by StarController »

I notice, in the high-res module , how many wall textures and objects are missing from the mac art. Has anyone attempted to draw new ones to fill in the gaps?

Also, the high-res graphics makes the dual-chainguns turn sideways...
User avatar
AFADoomer
Posts: 1335
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:18 pm

Re: Wolfenstein 3D TC (Version 2.0)

Post by AFADoomer »

StarController wrote:Also, the high-res graphics makes the dual-chainguns turn sideways...
The standard resolution ones are sideways, too... I just need to fix the offsets on the hires ones.

Return to “TCs, Full Games, and Other Projects”