Doom 2 The Way id Did: Released!

New maps, and other projects whose primary focus is new maps, belong here.

Note: This forum, and all forums below it, are not for questions or troubleshooting! Threads created here are for active projects only! If you have questions please feel free to use the Editing subforums or General forum.
Forum rules
The Projects forums are only for projects. If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.
EmperorGrieferus
Posts: 85
Joined: Wed May 31, 2017 5:39 am

Re: Doom 2 The Way id Did: Released!

Post by EmperorGrieferus »

Alright, I tested the last SD release, and I admit, that the problem is in my version, although, I'm not sure, what exactly causes the problem.
EDIT: I tested my version on GZDoom 2.4.0 for 32-bit, using only SD and D2TWID, I put all my preferable settings on... And elemental is completely fine, which leads me to the thought, that the problem is caused not by SD, but by skybox pack, but I need further researches.
EDIT 2: I tested it on 64-bit version (Which is the exact version that I use), and elemental is completely fine. I guess, I should say goodbye to my skyboxes... :cry:
User avatar
kalensar
Posts: 372
Joined: Sun Mar 21, 2021 9:40 pm

Re: Doom 2 The Way id Did: Released!

Post by kalensar »

EmperorGrieferus wrote:Alright, I tested the last SD release, and I admit, that the problem is in my version, although, I'm not sure, what exactly causes the problem.
EDIT: I tested my version on GZDoom 2.4.0 for 32-bit, using only SD and D2TWID, I put all my preferable settings on... And elemental is completely fine, which leads me to the thought, that the problem is caused not by SD, but by skybox pack, but I need further researches.
EDIT 2: I tested it on 64-bit version (Which is the exact version that I use), and elemental is completely fine. I guess, I should say goodbye to my skyboxes... :cry:
Whats the load order you are putting them in as because that may be the main problem. GZD is really picky about mod load orders.

In ZDL it'll look like this from top to bottom for proper order:

1. Map wad
2. Texture wads ( So like you sky box mod)
3. enemies
4. Weapons (smooth doom is both weapons, monsters and decorations)
5 HUD

GZD works off of FILO= First in Last Out, for the Output of the game itself.
EmperorGrieferus
Posts: 85
Joined: Wed May 31, 2017 5:39 am

Re: Doom 2 The Way id Did: Released!

Post by EmperorGrieferus »

kalensar wrote:
EmperorGrieferus wrote:Alright, I tested the last SD release, and I admit, that the problem is in my version, although, I'm not sure, what exactly causes the problem.
EDIT: I tested my version on GZDoom 2.4.0 for 32-bit, using only SD and D2TWID, I put all my preferable settings on... And elemental is completely fine, which leads me to the thought, that the problem is caused not by SD, but by skybox pack, but I need further researches.
EDIT 2: I tested it on 64-bit version (Which is the exact version that I use), and elemental is completely fine. I guess, I should say goodbye to my skyboxes... :cry:
Whats the load order you are putting them in as because that may be the main problem. GZD is really picky about mod load orders.

In ZDL it'll look like this from top to bottom for proper order:

1. Map wad
2. Texture wads ( So like you sky box mod)
3. enemies
4. Weapons (smooth doom is both weapons, monsters and decorations)
5 HUD

GZD works off of FILO= First in Last Out, for the Output of the game itself.
I loaded skybox pack as last. Maybe, that's a problem.
EDIT: Yes, that's a problem. Thank you.

Return to “Levels”