Kyle873's Doom RPG Mod [0.10.0 Beta]

Projects that have specifically been abandoned or considered "dead" get moved here, so people will quit bumping them. If your project has wound up here and it should not be, contact a moderator to have it moved back to the land of the living.
User avatar
Ribo Zurai
Posts: 870
Joined: Fri Jul 03, 2009 1:47 pm

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.72]

Post by Ribo Zurai »

I like this mod so much. In my opinion, Doom needs more mods with RPG contents, like this.
User avatar
E.C.S
Posts: 158
Joined: Mon May 16, 2011 9:22 pm
Location: Right behind you...

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.72]

Post by E.C.S »

Ribo Zurai wrote:I like this mod so much. In my opinion, Doom needs more mods with RPG contents, like this.
*Lurking mode Off*

True, also I like this mod because I can use mod weapons whit this. Really loving this mod. Reminds me of Naferia's Reign of Duke Nukem 3D.

Also, I found a little typo:
Spoiler:
*Lurking mode On*
User avatar
Kyle873
Posts: 667
Joined: Thu Jun 28, 2012 11:48 am
Location: Ontario, Canada

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.72]

Post by Kyle873 »

E.C.S wrote:Naferia's Reign of Duke Nukem 3D.
Heheh, funny you mention that. That's EXACTLY where this whole thing started from. I've contributed odds and ends to NR (mainly the new HUD realignments) and After helping him with testing NR for a while I thought "What if something like this existed for Doom?"

edit:
Apparently I'm dyslexic or something now. Fixed.
User avatar
Lord Misfit
Posts: 219
Joined: Wed Dec 27, 2006 8:13 pm
Location: Canton, OH

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.72]

Post by Lord Misfit »

Kyle873 wrote:
E.C.S wrote:Naferia's Reign of Duke Nukem 3D.
Heheh, funny you mention that. That's EXACTLY where this whole thing started from. After helping him testing NR for a while I thought "What if something like this existed for Doom?"

edit:
Apparently I'm dyslexic or something now. Fixed.
>:3 OHAI E.C.S. and hey Kyle. :P

Yes, despite it nothing having been updated much in the last few years due to "OMG real life" and "new computer and games lol", NR is still in development from time to time and Kyle joined the team about a year ago and helped me streamline the hud recently and some other features and we're in constant contact. >.>
User avatar
E.C.S
Posts: 158
Joined: Mon May 16, 2011 9:22 pm
Location: Right behind you...

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.72]

Post by E.C.S »

Lord Misfit wrote:>:3 OHAI E.C.S. and hey Kyle. :P

Yes, despite it nothing having been updated much in the last few years due to "OMG real life" and "new computer and games lol", NR is still in development from time to time and Kyle joined the team about a year ago and helped me streamline the hud recently and some other features and we're in constant contact. >.>
Glad to hear that and yeah life is real nightmare (more than Doom). I really love both mods, and the only thing I do is lurk (Here and in 4duke) when I could do something better :P

Anyway, I can't wait what else will be added to this mod. I really love mod like these being created.
User avatar
Kyle873
Posts: 667
Joined: Thu Jun 28, 2012 11:48 am
Location: Ontario, Canada

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.73]

Post by Kyle873 »

v0.73 uploaded. More options and of course, typo corrections and bugfixes.
User avatar
Iniquitatis
Posts: 49
Joined: Sat Oct 24, 2009 1:23 am
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.73]

Post by Iniquitatis »

You, sir, are just awesome. My dreams are realized. :shock:

And there is something wrong with the menu... (Yes, these "unknown" parameters). Anyway, the screenshot is attached. As you can see, I'm using latest available GZDoom SVN. And I already tried to delete the configuration file - uselessly. :?

EDIT: Don't pay attention to 4480 rank points for the next level, I quitted to the menu right after start of new game. :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Kyle873
Posts: 667
Joined: Thu Jun 28, 2012 11:48 am
Location: Ontario, Canada

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.73]

Post by Kyle873 »

Iniquitatis wrote:You, sir, are just awesome. My dreams are realized. :shock:

And there is something wrong with the menu... (Yes, these "unknown" parameters). Anyway, the screenshot is attached. As you can see, I'm using latest available GZDoom SVN. And I already tried to delete the configuration file - uselessly. :?

EDIT: Don't pay attention to 4480 rank points for the next level, I quitted to the menu right after start of new game. :)
Yeah, that's what I was referring to when I was pointing out that custom CVARs can't be defined on game load somehow except for an autoexec, but that would always set the CVAR to a value, which I don't want. Just restore defaults, close GZDoom and reopen. Should fix the problem.
User avatar
Big C
Posts: 2839
Joined: Tue Oct 19, 2010 3:24 pm

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.72]

Post by Big C »

E.C.S wrote:
Ribo Zurai wrote:I like this mod so much. In my opinion, Doom needs more mods with RPG contents, like this.
*Lurking mode Off*

True, also I like this mod because I can use mod weapons whit this. Really loving this mod. Reminds me of Naferia's Reign of Duke Nukem 3D.

Also, I found a little typo:
Spoiler:
*Lurking mode On*
Wait wait wait, I CAN use weapons mods with this?

Oh sweet Christmas I'm in HEAVEN. :trippy:
User avatar
Kyle873
Posts: 667
Joined: Thu Jun 28, 2012 11:48 am
Location: Ontario, Canada

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.72]

Post by Kyle873 »

Big C wrote:
E.C.S wrote:
Ribo Zurai wrote:I like this mod so much. In my opinion, Doom needs more mods with RPG contents, like this.
*Lurking mode Off*

True, also I like this mod because I can use mod weapons whit this. Really loving this mod. Reminds me of Naferia's Reign of Duke Nukem 3D.

Also, I found a little typo:
Spoiler:
*Lurking mode On*
Wait wait wait, I CAN use weapons mods with this?

Oh sweet Christmas I'm in HEAVEN. :trippy:
Yessir. I don't touch the weapons (only DoomRPG-Extras does) so that you can play WADs which have their own weapons. Even better, my Strength stat uses the generic DamageFactor, so ANY custom weapon will be effected by it.
User avatar
-Ghost-
Posts: 1742
Joined: Wed Sep 08, 2010 4:58 pm

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.73]

Post by -Ghost- »

What does the Extras wad do?
User avatar
Kyle873
Posts: 667
Joined: Thu Jun 28, 2012 11:48 am
Location: Ontario, Canada

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.73]

Post by Kyle873 »

-Ghost- wrote:What does the Extras wad do?
The Extras pk3 contains a bunch of eye-candy including Cosmetic Doom with some changes for compatibility by me and Z86's SBrightmaps.pk3.
User avatar
-Ghost-
Posts: 1742
Joined: Wed Sep 08, 2010 4:58 pm

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.72]

Post by -Ghost- »

Kyle873 wrote:Yessir. I don't touch the weapons (only DoomRPG-Extras does) so that you can play WADs which have their own weapons. Even better, my Strength stat uses the generic DamageFactor, so ANY custom weapon will be effected by it.
Cool. I almost got it working with Brutal Doom, but didn't gain any experience with kills. Must have to do with how the custom deaths are handled.
User avatar
Iniquitatis
Posts: 49
Joined: Sat Oct 24, 2009 1:23 am
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.73]

Post by Iniquitatis »

Kyle873 wrote: Yeah, that's what I was referring to when I was pointing out that custom CVARs can't be defined on game load somehow except for an autoexec, but that would always set the CVAR to a value, which I don't want. Just restore defaults, close GZDoom and reopen. Should fix the problem.
Thanks, it worked. :)

And, apparently, I found a small defect. The screenshot is attached.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Kyle873
Posts: 667
Joined: Thu Jun 28, 2012 11:48 am
Location: Ontario, Canada

Re: Kyle873's Doom RPG Mod [v0.73]

Post by Kyle873 »

Iniquitatis wrote:
Kyle873 wrote: Yeah, that's what I was referring to when I was pointing out that custom CVARs can't be defined on game load somehow except for an autoexec, but that would always set the CVAR to a value, which I don't want. Just restore defaults, close GZDoom and reopen. Should fix the problem.
Thanks, it worked. :)

And, apparently, I found a small defect. The screenshot is attached.
Not 100% what to do about that. I did the ACS stuff with con_scaletext active and it's much harder to keep things properly aligned there as opposed to SBARINFO.

Return to “Abandoned/Dead Projects”