[Not a bug] [Forum Bug] shows "exceeded max login attempts" on first try

Bugs that have been investigated and resolved somehow.

Moderator: GZDoom Developers

[Forum Bug] shows "exceeded max login attempts" on first try

Postby cq75 » Tue Feb 08, 2011 10:12 am

Image

It showed this the first time I logged in
User avatar
cq75
I've given myself a number, and taken away my name.
 
Joined: 27 Dec 2009
Location: Just beyond the line horizon
Operating System: Debian-like Linux (Debian, Ubuntu, Mint, etc) 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: [Forum Bug] shows "exceeded max login attempts" on first

Postby wildweasel » Tue Feb 08, 2011 3:29 pm

This is getting alarmingly common; I get it on occasion and a number of other users have had it as well.
User avatar
wildweasel
change o' pace.
Moderator Team Lead
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: [Forum Bug] shows "exceeded max login attempts" on first

Postby Jimmy » Tue Feb 08, 2011 3:40 pm

Happened to me on the Skulltag forums yesterday.

(Thanks for deleting my logins, Adobe Flash Update, you POS.)
User avatar
Jimmy
 
 
 
Joined: 10 Apr 2006
Discord: Jimmy#4100
Twitch ID: JimmySquared
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit

Re: [Forum Bug] shows "exceeded max login attempts" on first

Postby randi » Tue Feb 08, 2011 4:22 pm

It's never happened to me, but I think it's a safe bet it's not a forum bug.

it is most probably spambots attempting to brute force their way into existing users' accounts, nor is it unique to zdoom.org. Your best defense is to make sure you have a good password that isn't straight out of a dictionary.
User avatar
randi
Site Admin
 
Joined: 09 Jul 2003

Re: [Forum Bug] shows "exceeded max login attempts" on first

Postby cq75 » Tue Feb 08, 2011 8:26 pm

My password is long and difficult, I don't think a bot will randomly guess it...

one thing strikes me as odd - they don't know my username yet, are the bots guessing random user names and passwords? Why not just click the login thing themselves and try all day?

Also, why bother trying to hack accounts on a zdoom forum anyway? :shock: It's not like we have our bank accounts tied to our profiles.
User avatar
cq75
I've given myself a number, and taken away my name.
 
Joined: 27 Dec 2009
Location: Just beyond the line horizon
Operating System: Debian-like Linux (Debian, Ubuntu, Mint, etc) 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: [Forum Bug] shows "exceeded max login attempts" on first

Postby InsanityBringer » Tue Feb 08, 2011 8:31 pm

It's reasonable that bots could easily just read through the forum, and pick up usernames from posts.
User avatar
InsanityBringer
 
Joined: 05 Jul 2007
Location: opening the forbidden box
Discord: InsanityBringer#9908

Re: [Forum Bug] shows "exceeded max login attempts" on first

Postby randi » Tue Feb 08, 2011 9:23 pm

cq75 wrote:Also, why bother trying to hack accounts on a zdoom forum anyway? :shock: It's not like we have our bank accounts tied to our profiles.

Perhaps, they think spam posted by a legitimate user would get more hits than spam posted by some new user.
InsanityBringer wrote:It's reasonable that bots could easily just read through the forum, and pick up usernames from posts.

Most likely.
User avatar
randi
Site Admin
 
Joined: 09 Jul 2003

Re: [Forum Bug] shows "exceeded max login attempts" on first

Postby Project Dark Fox » Wed Feb 09, 2011 2:39 am

randy wrote:Perhaps, they think spam posted by a legitimate user would get more hits than spam posted by some new user.

With thanks to the familiarity of the user in general. In fact, the very fact that even if they get in, they're completely bypassing the CAPTCHA checks in the first place. If they're brute-forcing the users, isn't that illegal?
User avatar
Project Dark Fox
Married Furry Anxiety Bucket
 
Joined: 14 Jul 2005
Location: Louisville, KY USA
Twitch ID: ProjectDarkFox
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support


Return to Closed Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest