How to play Duke Nuken 3D: World Tour in Raze

Post your tutorials here to help fellow Raze users get the most out of modding and using Raze!

Moderator: Raze Developers

Gez
 
 
Posts: 17653
Joined: Fri Jul 06, 2007 3:22 pm

Re: How to play Duke Nuken 3D: World Tour in Raze

Post by Gez »

By "normal maps" you mean the texture stuff or, like, the non-WT version of the older episodes?

In the latter case, you may want to take a look at this.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48040
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: How to play Duke Nuken 3D: World Tour in Raze

Post by Graf Zahl »

If this is about the renderer:
The new renderer is not quite there yet. For WT we also face the problem that many of the light definitions seem to be inside the WT EXE where they cannot be accessed. So replicating the original look may be a bit hard.
Gez
 
 
Posts: 17653
Joined: Fri Jul 06, 2007 3:22 pm

Re: How to play Duke Nuken 3D: World Tour in Raze

Post by Gez »

Graf Zahl wrote:For WT we also face the problem that many of the light definitions seem to be inside the WT EXE where they cannot be accessed.
That doesn't seem to be the case?
The Battlelord wrote:The weird part is that WT came out in 2016 but, eduke32's revisions even older than 2016 ones, will use WT lights as well, so it really depend on the engine or the maps?
Phredreeke wrote:The WT maps were done in Mapster32. The maps themselves have data for dynamic lights embedded in them (compare the file sizes of the WT and Atomic Edition versions of the maps, you'll find the WT version consistently larger)
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 48040
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: How to play Duke Nuken 3D: World Tour in Raze

Post by Graf Zahl »

Yes, indeed, you are right. They use sector effector type 49 mostly which is marked "point light",

Return to “Tutorials (Build)”