Can I run a custom map and a pk3 at the same time?

Discuss anything ZDoom-related that doesn't fall into one of the other categories.
Guest

Can I run a custom map and a pk3 at the same time?

Post by Guest »

I downloaded some pk3, but they only change gameplay, not the maps.

Can I use the pk3 with some custom maps? How to do it?
User avatar
SanyaWaffles
Posts: 764
Joined: Thu Apr 25, 2013 12:21 pm
Discord: SanyaWaffles#0950
Twitch ID: sanyawaffles
Operating System: Windows 11
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Disappointment Island

Re: Can I run a custom map and a pk3 at the same time?

Post by SanyaWaffles »

yeah, it's possible.

pk3s/wads are cumulative so you can add as many as you want and they'll stack:

Code: Select all

gzdoom.exe -iwad doom2.wad -file gameplay.pk3 shader.pk3 funny_thing_that_replaces_enemies_with_spinel_from_steven_universe.pk3 mappack.wad


Like so.

Note none of those are actual filenames as far as I can tell except doom2.wad, I just made them up for the sake of example.

Note: if you do multiplayer you'll want everyone to have the same load order. It might not seem like it's important, but it does matter as it might change certain things about how GZDoom works and how it sends packets across the network.
Trista
Posts: 3
Joined: Sun Oct 18, 2020 2:29 pm
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)

Re: Can I run a custom map and a pk3 at the same time?

Post by Trista »

Where do I have to put that code?
User avatar
SanyaWaffles
Posts: 764
Joined: Thu Apr 25, 2013 12:21 pm
Discord: SanyaWaffles#0950
Twitch ID: sanyawaffles
Operating System: Windows 11
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Disappointment Island

Re: Can I run a custom map and a pk3 at the same time?

Post by SanyaWaffles »

it's a command line. Use a command prompt in Windows, or a Linux shell like a Terminal.

If command line is not your thing, look into using a launcher for Windows like ZDL to load mods on top of one another.
Trista
Posts: 3
Joined: Sun Oct 18, 2020 2:29 pm
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)

Re: Can I run a custom map and a pk3 at the same time?

Post by Trista »

I installed ZDL, it's fine, thanks!
User avatar
SanyaWaffles
Posts: 764
Joined: Thu Apr 25, 2013 12:21 pm
Discord: SanyaWaffles#0950
Twitch ID: sanyawaffles
Operating System: Windows 11
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Disappointment Island

Re: Can I run a custom map and a pk3 at the same time?

Post by SanyaWaffles »

Glad I could be of help!

Return to “General”