Option to choose folder where IWADS are located

Remember, just because you request it, that doesn't mean you'll get it.

Moderator: GZDoom Developers

Casualfan
Posts: 29
Joined: Fri Jan 14, 2022 8:31 pm

Option to choose folder where IWADS are located

Post by Casualfan »

So I noticed that with Raze, if I put the game files into folders but keep the folders in the same directory as the executable, Raze will still detect all the games. Whereas in GZDOOM, I have to put all the IWADS into the same directory as the executable, and they won't be detected when put into a folder even if the folder is in the same directory as the executable. I know I can go into the .INI to change where the files are detected but...I don't know how to do that haha. It would be great to be able to have a system like Raze's in place, or even have an option to choose what folder the program should check for IWADS. Just a suggestion to help the technologically illiterate such as myself :biggrin:
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 47976
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: Option to choose folder where IWADS are located

Post by Graf Zahl »

I plan to combine the base game file lookup for both ports eventually. But it's not a high priority feature so it may take time.
irukanjji
Posts: 112
Joined: Fri Feb 28, 2014 4:27 pm

Re: Option to choose folder where IWADS are located

Post by irukanjji »

Casualfan wrote:So I noticed that with Raze, if I put the game files into folders but keep the folders in the same directory as the executable, Raze will still detect all the games. Whereas in GZDOOM, I have to put all the IWADS into the same directory as the executable, and they won't be detected when put into a folder even if the folder is in the same directory as the executable. I know I can go into the .INI to change where the files are detected but...I don't know how to do that haha. It would be great to be able to have a system like Raze's in place, or even have an option to choose what folder the program should check for IWADS. Just a suggestion to help the technologically illiterate such as myself :biggrin:
Just add, in the ini file:

[IWADSearch.Directories]
Path=.
Path=$DOOMWADDIR
Path=$HOME
Path=$PROGDIR/iwads
User avatar
chunks
Posts: 14
Joined: Tue May 31, 2022 12:58 pm
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)
Location: Vancouver, BC, Canada

Re: Option to choose folder where IWADS are located

Post by chunks »

Graf Zahl wrote:I plan to combine the base game file lookup for both ports eventually. But it's not a high priority feature so it may take time.
Very cool.

In the meantime, Casualfan, you could try a loader like ZDL or something. Makes keeping your wads/maps/etc organized a lot easier.

Return to “Feature Suggestions”