Steam Deck and creating savegames

Need help running G/Q/ZDoom/ECWolf/Zandronum/3DGE/EDuke32/Raze? Did your computer break? Ask here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Contrary to popular belief, we are not all-knowing-all-seeing magical beings!

If you want help you're going to have to provide lots of info. Like what is your hardware, what is your operating system, what version of GZDoom/LZDoom/whatever you're using, what mods you're loading, how you're loading it, what you've already tried for fixing the problem, and anything else that is even remotely relevant to the problem.

We can't magically figure out what it is if you're going to be vague, and if we feel like you're just wasting our time with guessing games we will act like that's what you're really doing and won't help you.
DoomG0d
Posts: 1
Joined: Wed Aug 23, 2023 1:01 am

Steam Deck and creating savegames

Post by DoomG0d »

Hi, sry if this has been mentioned before (I also tried the search), but I play GZDoom on my Steam Deck and ever since either update 4.9 or 4.10 I can no longer create new Savegames. The virtual keyboard can type idclev etc just fine, but if I try to make my own save and name it the keyboard doesn't register the keys being pressed. So I can no longer make my own saves. Any help would be appreciated
User avatar
Rachael
Posts: 13629
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Preferred Pronouns: She/Her

Re: Steam Deck and creating savegames

Post by Rachael »

Are you using the Windows or the Linux version?

Whichever one, try the other. Steam OS supports both.
DoomG0d
Posts: 1
Joined: Wed Aug 23, 2023 1:01 am

Re: Steam Deck and creating savegames

Post by DoomG0d »

The flat pack one u install from discover via desktop mode. Plays great in game mode. I guess I could try the other one. Really wish I knew if it was a gzdoom update or steamos update that messed it up. It was doing fine before.

Edit: I did install the latest Windows version of GZDoom. Creating savegames does work with the keyboard. So that's a relief.
Sorta related but does anyone know why this Windows version Max's out at 60fps? I have my steam deck framerate limit off, and in-game have it set to unlimited, vulkan and vsync off
Last edited by DoomG0d on Wed Aug 23, 2023 12:53 pm, edited 1 time in total.

Return to “Technical Issues”