easier way to make maze in a map

Ask about mapping, UDMF, using DoomBuilder/editor of choice, etc, here!

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. If you still don't understand how to use a feature, then ask here.
Visceral_Nightmare
Posts: 21
Joined: Sat Feb 08, 2020 8:49 am

easier way to make maze in a map

Post by Visceral_Nightmare »

So in looking through the forums and Google searching, it doesn't look like that a maze maker of any sort exists outside of using dd_terrain, and making aaze in that. But even then I don't think it'll work like I want it to, so am I destined to copy and paste walls everywhere until it's done? If so that's fine but I want to make sure there isn't anything I'm missing.thanks in advance!
User avatar
Kappes Buur
 
 
Posts: 4035
Joined: Thu Jul 17, 2003 12:19 am
Location: British Columbia, Canada

Re: easier way to make maze in a map

Post by Kappes Buur »

You could use the Draw Grid Mode to draw out a number of sectors (CTRL or SHFT and mousewheel)
Spoiler:
and then select sectors to assign the paths of the maze. Color the floors for easy identification of the paths.
Visceral_Nightmare
Posts: 21
Joined: Sat Feb 08, 2020 8:49 am

Re: easier way to make maze in a map

Post by Visceral_Nightmare »

Holy cow! I still have so much to learn but that's way easier!

Return to “Mapping”