Freedoom crashes whenever myhouse.pk3 is loaded

Need help running G/Q/ZDoom/ECWolf/Zandronum/3DGE/EDuke32/Raze? Did your computer break? Ask here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Contrary to popular belief, we are not all-knowing-all-seeing magical beings!

If you want help you're going to have to provide lots of info. Like what is your hardware, what is your operating system, what version of GZDoom/LZDoom/whatever you're using, what mods you're loading, how you're loading it, what you've already tried for fixing the problem, and anything else that is even remotely relevant to the problem.

We can't magically figure out what it is if you're going to be vague, and if we feel like you're just wasting our time with guessing games we will act like that's what you're really doing and won't help you.
User avatar
DoomPlayer95
Posts: 6
Joined: Mon Sep 11, 2023 3:47 am
Graphics Processor: Not Listed
Location: Inside a black hole

Freedoom crashes whenever myhouse.pk3 is loaded

Post by DoomPlayer95 »

Hi everyone
A few days ago I decided to install and play myhouse.wad on my android phone. I was confident that it would work
as I had Freedoom installed, which is technically a GZDoom port. So anyway, I placed myhouse.wad in the
wads folder, and then placed myhouse.pk3 in the mods folder. The problem is, though, Freedoom keeps crashing whenever
I use the parameter "-file mods/myhouse.pk3" with either freedoom2.wad or doom2.wad, without giving any errors. If I launch
doom2.wad with myhouse.wad alone, I can't progress to the second house and keep getting these errors:

Unknown floor texture 'Tile01' in sector 69
Unknown floor texture 'Tile01' in sector 142
Unknown floor texture 'Tile01' in sector 661
Unknown floor texture 'Tile01' in sector 887

I've searched all over the internet but didn't find any useful information(because most of them were directed at Windows ports).
Even a user's question on Doomworld which was extremely similar to mine didn't help.

Can anyone please explain to me what the problem is in a simple language?

My hardware information:
OS: ColorOS V2.1.0i (Android 5.1)
Engine used: GZDoom (Not sure what version Freedoom is)
RAM: 1.0GB
Processor: Quad Core
Phone model: Oppo (1201EX-A_11_19312)
User avatar
wildweasel
Posts: 21706
Joined: Tue Jul 15, 2003 7:33 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): A lot of them
Graphics Processor: Not Listed

Re: Freedoom crashes whenever myhouse.pk3 is loaded

Post by wildweasel »

Freedoom installed, which is technically a GZDoom port
Do you know what version number of GZDoom it contains? Because it might not be a new enough one. It should tell you in the bottom-right corner of the console, during a running game.
User avatar
DoomPlayer95
Posts: 6
Joined: Mon Sep 11, 2023 3:47 am
Graphics Processor: Not Listed
Location: Inside a black hole

Re: Freedoom crashes whenever myhouse.pk3 is loaded

Post by DoomPlayer95 »

[quote=wildweasel post_id=1244745 time=1694471193 user_id=31]
Do you know what version number of GZDoom it contains? Because it might not be a new enough one. It should tell you in the bottom-right corner of the console, during a running game.
[/quote]

Hi wildweasel

Thanks for your reply on how to see the GZDoom version of Freedoom. I took a look and it says: 2.1 pre
User avatar
axredneck
Posts: 351
Joined: Mon Dec 11, 2017 2:09 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): Arch
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Russia

Re: Freedoom crashes whenever myhouse.pk3 is loaded

Post by axredneck »

2.1 is ancient.
User avatar
DoomPlayer95
Posts: 6
Joined: Mon Sep 11, 2023 3:47 am
Graphics Processor: Not Listed
Location: Inside a black hole

Re: Freedoom crashes whenever myhouse.pk3 is loaded

Post by DoomPlayer95 »

axredneck wrote:
> 2.1 is ancient.

Does the Android version of Freedoom still receive updates? If yes, is its current GZDoom version appropriate? If no, are there any
modern GZDoom ports for Android?
Proydoha
Posts: 50
Joined: Thu Jan 21, 2016 2:25 am

Re: Freedoom crashes whenever myhouse.pk3 is loaded

Post by Proydoha »

DoomPlayer95 wrote: Tue Sep 12, 2023 11:14 am If no, are there any modern GZDoom ports for Android?
DeltaTouch has modern version of GZDoom for Android but I wouldn't expect a good performance of MyHouse.pk3 on the phone.
User avatar
wildweasel
Posts: 21706
Joined: Tue Jul 15, 2003 7:33 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): A lot of them
Graphics Processor: Not Listed

Re: Freedoom crashes whenever myhouse.pk3 is loaded

Post by wildweasel »

I'd be uncertain if Delta Touch will even run on Android 5.1, but it's worth a try anyway.
User avatar
DoomPlayer95
Posts: 6
Joined: Mon Sep 11, 2023 3:47 am
Graphics Processor: Not Listed
Location: Inside a black hole

Re: Freedoom crashes whenever myhouse.pk3 is loaded

Post by DoomPlayer95 »

Proydoha wrote:
> DeltaTouch has modern version of GZDoom for Android but I wouldn't expect a
> good performance of MyHouse.pk3 on the phone.

I'm afraid I can't use Delta Touch, because first of all it's not possible make payments in Google Play Store in
my country, and second of all the APKs are either from an unreliable source or say they need a license from
Google Play, and Google Play is unfortunately filtered here. Any free alternatives?
User avatar
Caligari87
Admin
Posts: 6174
Joined: Thu Feb 26, 2004 3:02 pm
Preferred Pronouns: He/Him

Re: Freedoom crashes whenever myhouse.pk3 is loaded

Post by Caligari87 »

There's really nothing else that I know of.

Contact the developer of Delta Touch and see if you can work something out. From what I've heard they're pretty cool.

8-)

Return to “Technical Issues”