[Fixed] setthingspecial and sprite scaling

Bugs that have been investigated and resolved somehow.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please don't bump threads here if you have a problem - it will often be forgotten about if you do. Instead, make a new thread here.
Guest

setthingspecial and sprite scaling

Post by Guest »

posted this in the notgod forum, and Enjay explained how dehacked pickups work, but anyways I made a small example wad which shows the bug:

http://cyb.vect.org:8080/misc/keyscale.wad.gz

if you delete the dehacked patch (or comment out the redskull entry) then setthingspecial works. I poked around the source a bit, but couldn't come up with much... perhaps it has something to do with the dehacked item not actually ever being picked up and it only passing along its properties after it gets picked up... but I dunno, it's just a stab in the dark really
Cyb
Posts: 912
Joined: Tue Jul 15, 2003 5:12 pm

Post by Cyb »

gah I did it again :(
Mighty Duck X-treme
Posts: 272
Joined: Tue Jul 15, 2003 5:48 pm
Location: Chesterfield, Missouri

Post by Mighty Duck X-treme »

Cyb wrote:gah I did it again :(
*pats Cyb on the back*

Nooooo problem XD
User avatar
timmie
Posts: 199
Joined: Tue Jul 15, 2003 3:44 pm
Location: Vancouver, BC

Post by timmie »

Cyb wrote:gah I did it again :(
Dude, you should check that little "log me in automatically" checkbox when you enter your username/password. All the cool kids are doing it!
Cyb
Posts: 912
Joined: Tue Jul 15, 2003 5:12 pm

Post by Cyb »

I do have it checked, it's just that phoenix has this annoying habit of deleting some of my cookies when it leaves a ghost process... grr
User avatar
randi
Site Admin
Posts: 7728
Joined: Wed Jul 09, 2003 10:30 pm

Post by randi »

Cyb wrote:I do have it checked, it's just that phoenix has this annoying habit of deleting some of my cookies when it leaves a ghost process... grr
It's Firebird now. Have you updated?

As for the dehacked item problem, it should be fixable I think. I will have to look at it more closely.
Cyb
Posts: 912
Joined: Tue Jul 15, 2003 5:12 pm

Post by Cyb »

yeah I meant firebird, I still call it phoenix a lot of times

actually while I'm here, I may as well report another bug, this one having to do with 47i, so it's certainly possible you've caught it, but dealing with MAPINFO if you define new episodes and start up zdoom in fullscreen mode, it crashes saying you can't use clearepisodes and then define a new episode or somesuch. However if you start it windowed it won't crash and in fact you can even fullscreen it and it plays just fine.

oh, and on top of that, there's a fun crash in map08 of massm2 (released yesterday) that doesn't even do a stack dump (tho that dialog box comes up asking if you want to debug it) and only occurs under the following conditions (it's very consistant, and almost everyone has reported it).

* You need to play through to map08 without quitting zdoom
* It seems you have to spend a certain amount of time playing, as I've done quick MDK runs just to make sure stuff was working and it didn't crash those times

It's really quite baffeling and since I don't have the .47 source (I'm still working on getting 43 to compile :P ) I can't debug it properly. It's possible that it's my own error, but as far as I can see the script doesn't do anything too wacky (and it won't crash if you warp right to map08).

Also, another (stupid) bug, I dunno if you even want to fix it, but if you try and teleport something (via a script) and it's not on the map then zdoom stack dumps, something like:

script 1 (void)
{
thing_remove(3);
teleport(4);
}

if that was activated by a thing with tid 3 then it crashes zdoom.

hmm okay I think that's it.

ack, thought of another thing, with the uncapped fps (which are great btw) instant move sectors look slightly less instant. uh, I actually forgot you were on dialup (if you still are) so massm2 will take a bit of time to download, but check out http://www.doomworld.com/xwe/movingbus.zip with uncapped fps and then without and you'll see what I mean.

okay I'm done now in theory
User avatar
Enjay
 
 
Posts: 26414
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:58 pm
Location: Scotland

Post by Enjay »

Ack, I forgot to set my DL manager to get Massmouth2 tonight. I'll have to wait until tomorrow now. It'll take me the best part of 4 hours. :(

Cyb wrote:with the uncapped fps (which are great btw) instant move sectors look slightly less instant.
I noticed that too with a moving elevator in one of my levels (using Csabo's example as a reference). It wasn't especially bad though, and I just assumed it was a small price to pay for all that super smooth mouse looking.

Looking at the moving bus example though, it does kind of spoil that one - from front on at least.
Cyb
Posts: 912
Joined: Tue Jul 15, 2003 5:12 pm

Post by Cyb »

Enjay wrote:Ack, I forgot to set my DL manager to get Massmouth2 tonight. I'll have to wait until tomorrow now. It'll take me the best part of 4 hours. :(
hehe, sorry about that. actually, not that you mention it, you'll prolly want to dl http://doom.vect.org:8080/sp/massm2.rar which is a bug fixed and rar'd version on my own server (I'm gonna put the updated zip on idgames in a sec) so it's a little smaller. if you already have the first one tho there's no major changes, just two grammar error fixes and I changed one sprite. should be the last one unless someone happens to figure out it's my fault for the map08 crash
Anonymous

Post by Anonymous »

Cyb wrote:gah I did it again :(
tools/cookie manager/unblock cookies from this site?
Anonymous

Post by Anonymous »

notgod wrote:
Cyb wrote:gah I did it again :(
tools/cookie manager/unblock cookies from this site?
oops, that is Mozilla. It's somewhere hidden in Thunderbird :) at least on OSX
User avatar
Biff
Posts: 1061
Joined: Wed Jul 16, 2003 5:29 pm
Location: Monrovia, CA, USA

Post by Biff »

just two grammar error fixes and I changed one sprite.
What! You didn't let me check the spelling, syntax and grammar of your scripts? Awwww. heh.
User avatar
randi
Site Admin
Posts: 7728
Joined: Wed Jul 09, 2003 10:30 pm

Post by randi »

Fixed for 2.0.48/2.1.0

Return to “Closed Bugs”