'Save current settings' does not actually save current settings.

Bugs that have been investigated and resolved somehow.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please don't bump threads here if you have a problem - it will often be forgotten about if you do. Instead, make a new thread here.
User avatar
shino1
Posts: 60
Joined: Mon Dec 17, 2018 1:18 am

'Save current settings' does not actually save current settings.

Post by shino1 »

I personally dislike playing with autoaim on, and would love to be able to turn it off. However, there is no way to do that aside from switching that option manually off every time I run GZDoom. I assumed that 'save current settings' button will save current settings... but it does not actually do that.
User avatar
wildweasel
Posts: 21706
Joined: Tue Jul 15, 2003 7:33 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): A lot of them
Graphics Processor: Not Listed

Re: 'Save current settings' does not actually save current settings.

Post by wildweasel »

Which settings menu are you finding that in? If it's under "Gameplay Options," those settings are non-permanent by design, like deathmatch flags and rules. If you want to turn off autoaim, always and forever, check in Player Setup for a slider that you can drop down to zero.
yum13241
Posts: 782
Joined: Mon May 10, 2021 8:08 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Operating System Version (Optional): EndeavorOS (basically Arch)
Graphics Processor: Intel with Vulkan/Metal Support

Re: 'Save current settings' does not actually save current settings.

Post by yum13241 »

Or set autoaim in the console to 0. 35 means always.
User avatar
shino1
Posts: 60
Joined: Mon Dec 17, 2018 1:18 am

Re: 'Save current settings' does not actually save current settings.

Post by shino1 »

Okay, this helps with autoaim (and it does save), so thanks everyone for that. But not all other non-gameplay settings save too. Im trying to set resolution to 1920 by 1080 fullscreen, and it doesn't save when I quit GZDoom (it reverts to 640x400 which is a resolution I set once like a week ago and now can't get rid of). Controls do however save correctly when changed.

EDIT: I had to manually find the GZdoom.ini and change it, and that for some reason saved. For the record glitch still persists, if I change it now it still doesn't save, but at least editing the ini directly is a workaround.
User avatar
Rachael
Posts: 13625
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Preferred Pronouns: She/Her

Re: 'Save current settings' does not actually save current settings.

Post by Rachael »

Thank you for the feedback; seeing as how this issue was already resolved beforehand (though the fix is thus unreleased) I am closing this as a duplicate.

Return to “Closed Bugs [GZDoom]”