Color Channel Swapper

Forum rules
The Projects forums are only for projects. If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.
User avatar
Rachael
Admin
Posts: 12953
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Discord: Rachael#3767
Twitch ID: madamerachelle
Github ID: madame-rachelle
Preferred Pronouns: She/Her

Color Channel Swapper

Post by Rachael »

While ripping and tearing, Doom Guy unfortunately broke the digital display in his helmet. Not exactly being a techie type, he's able to wire it back together, but the wires are in wrong order! Unable to figure out what color goes to what, he just continues ripping and tearing on. Because he's Doom Guy. And he does that.

--------------

This mod is an useless and pointless mod - which is exactly what makes it fun. All it does is change the pixel color order on your screen. It has an inverted set, too, which preserves the luminosity and saturation of the original color while flipping its position on the color wheel - allowing even more color combinations, to a total of 12.

It should work with any game or mod.

It adds its menu entry to the display options at the bottom.

Image


colorswap.pk3
Spoiler: old version
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Zenon
Posts: 512
Joined: Thu Apr 20, 2006 6:05 pm
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: New Zealand

Re: Color Channel Swapper

Post by Zenon »

Very nicely done, however there's a slight issue with using it after loading a saved game where it won't function until the next map
User avatar
Rachael
Admin
Posts: 12953
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Discord: Rachael#3767
Twitch ID: madamerachelle
Github ID: madame-rachelle
Preferred Pronouns: She/Her

Re: Color Channel Swapper

Post by Rachael »

Are you using the legacy version or something? I am not having this problem.

Return to “Shaders”