Spinning "SkyBox ViewPoint"

Ask about mapping, UDMF, using DoomBuilder/editor of choice, etc, here!

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. If you still don't understand how to use a feature, then ask here.

Spinning "SkyBox ViewPoint"

Postby RastaManGames » Sun Jan 06, 2019 9:49 am

I need to infinite and smooth change angle of this entity.
But while i am attach some "ID" to this entity, entire skybox are disabling.
Maybe i do something wrong or changing angle just impossible for "SkyBox ViewPoint"? :(
P.S.: Also sorry for making too much topics in last two weeks...
User avatar
RastaManGames
Syberian Doom Fan
 
Joined: 13 Mar 2014
Location: Russian Federation, Krasnoyarsk
Discord: ℝ𝕒𝕀π•₯π•’π•„π•’π•Ÿπ”Ύπ•’π•žπ•–π•€#4168
Operating System: Windows 10/8.1/8 64-bit
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: Spinning "SkyBox ViewPoint"

Postby Enjay » Sun Jan 06, 2019 11:56 am

Try the attached. Load up the file then type

puke 1

at the console.

SkySpin.zip
(2.59 KiB) Downloaded 28 times



[edit]
RastaManGames wrote:But while i am attach some "ID" to this entity, entire skybox are disabling.

Oh, I forgot to mention, if you give the skybox camera a tid, you need to use skybox picker objects in every sector where you want the sky to appear and set their first argument to whatever the tid of the skybox camera is (again, see the example I posted).
[/edit]
User avatar
Enjay
Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody. Twain
Β 
Β 
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: Scotland

Re: Spinning "SkyBox ViewPoint"

Postby gramps » Sun Jan 06, 2019 12:38 pm

Hmm, that's an interesting problem.

Here's something you could try if you want to avoid putting skybox pickers all over the place.

Make 2 skyboxes. Design the first skybox however you want. Give the viewpoint thing in the first skybox a TID.

In the second skybox, just have sky and horizon lines (line special 9). Put a skybox picker in the second skybox, matching your first viewpoint. Also put in another viewpoint with no TID. That second skybox should end up looking like the first one, and will be used everywhere on map since viewpoint has no TID.
gramps
 
Joined: 18 Oct 2018

Re: Spinning "SkyBox ViewPoint"

Postby Enjay » Sun Jan 06, 2019 1:01 pm

Yup, that would work.
User avatar
Enjay
Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody. Twain
Β 
Β 
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: Scotland

Re: Spinning "SkyBox ViewPoint"

Postby RastaManGames » Sun Jan 06, 2019 10:54 pm

Oh my gosh! D:
Thank you very much, Enjay! <3
It's really working and tricky method! :3
User avatar
RastaManGames
Syberian Doom Fan
 
Joined: 13 Mar 2014
Location: Russian Federation, Krasnoyarsk
Discord: ℝ𝕒𝕀π•₯π•’π•„π•’π•Ÿπ”Ύπ•’π•žπ•–π•€#4168
Operating System: Windows 10/8.1/8 64-bit
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)


Return to Mapping

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests