[Won't change] dynamic lights broke?

Bugs that have been investigated and resolved somehow.

Moderator: GZDoom Developers

dynamic lights broke?

Postby kfpopeye2 » Tue Feb 04, 2020 7:11 am

Did something change recently with dynamic lights? The level I'm creating has some spotlights and strobe lights that cast light onto nearby walls using gldef but they have stopped working suddenly. I went to Realm667 and does the original mod (see link below) and it didn't work either anymore. I can't see anything wrong in my display settings and I don't get any errors in the console.

https://realm667.com/index.php/en/compo ... 16&Itemid=
kfpopeye2
 
Joined: 18 Jul 2017

Re: dynamic lights broke?

Postby saladofstones » Thu Feb 06, 2020 6:27 pm

I can confirm that there are issues with dynamic lights. I use a beam flashlight mod, and the beams now no longer work. Reverting to an earlier build (4.1.3) fixed this issue.

Edit: actually, I tested it across all hardware modes (vulkan, opengl, softpoly) and the issue occurs. It appears o be specific to how dynamic lights are handled in any hardware mode.
saladofstones
 
Joined: 31 Jul 2018

Re: dynamic lights broke?

Postby Graf Zahl » Sat Sep 26, 2020 3:59 pm

Yes, this is a known change. This flashlight mod was poorly designed, unfortunately it was copied a lot and depended on undefined engine behavior.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: dynamic lights broke?

Postby twelvenipon » Wed Nov 04, 2020 1:32 pm


fix for all who want strobe lights working again
Spoiler:
User avatar
twelvenipon
 
Joined: 29 Apr 2017


Return to Closed Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest