Sound delay via Bluetooth

These bugs do plan to be resolved, when they can be.

Moderator: Developers

Re: Sound delay via Bluetooth

Postby wildweasel » Sun Feb 26, 2017 5:46 pm

Graf Zahl wrote:A few more things to ask:

- do you play with uncapped frame rate? If yes, what happens if you turn on vsync?
- fullscreen or windowed?
- only in-game or always?

That said, I have no idea.

To the best of my recollection:

- Uncapped with VSync switched on.
- Windowed mode.
- Always, especially in menus from a fresh start.

The specific set of bluetooth headphones I was using broke on me in the months since this report, though, so I'll need to look into setting up the replacement pair for any further testing.
User avatar
wildweasel
I love the smell of sourdough in the morning
Moderator Team Lead
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: avatar by kurashiki

Re: Sound delay via Bluetooth

Postby Ed the Bat » Sun Feb 26, 2017 6:05 pm

I always play with uncapped frame rate, vsync off. Turning on vsync causes diagonal screen tearing, thanks to NVidia's ineptitude with drivers... Still, I'll try toggling it next time I'm at my desk and report back if anything changes. I always play in Windowed mode, so I'll try toggling fullscreen to see if anything changes. Everything in ZDoom (or G or Q) is affected, whether I'm playing the game or just in the menus at the title screen, or anywhere else. Nothing else on the computer is affected.

I've just had a chance to check, and there was no difference whether I played fullscreen or windowed, with or without vsync.
User avatar
Ed the Bat
I'm tired. I want to go home.
 
Joined: 03 May 2012
Location: Maryland, US

Re: Sound delay via Bluetooth

Postby wildweasel » Sun Feb 26, 2017 10:43 pm

Still unable to test atm, but is there any difference between FMod and OpenAL in regards to the problem? It might be worth looking into.
User avatar
wildweasel
I love the smell of sourdough in the morning
Moderator Team Lead
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: avatar by kurashiki

Re: Sound delay via Bluetooth

Postby Ed the Bat » Sun Feb 26, 2017 10:44 pm

viewtopic.php?f=2&t=53657#p942963
Unless something has changed since I first reported...
User avatar
Ed the Bat
I'm tired. I want to go home.
 
Joined: 03 May 2012
Location: Maryland, US

Re: Sound delay via Bluetooth

Postby Rachael » Tue Feb 28, 2017 4:14 am

Without any bluetooth devices to test with, this cannot be fixed. I do not personally have one - if Graf or dpJudas do not either, there's nothing we can do for this except to put it on hold for now.
User avatar
Rachael
QZDoom + Webmaster
 
Joined: 13 Jan 2004

Re: Sound delay via Bluetooth

Postby Graf Zahl » Tue Feb 28, 2017 6:42 am

I do have a Bluetooth headphone but the entire Bluetooth thing is so volatile overall that I prefer to connect it with a cable normally.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: Sound delay via Bluetooth

Postby Rachael » Tue Feb 28, 2017 7:12 am

And with that - off this goes, sadly. :(

There's no way we can fix this without the proper hardware. We need a dev who actually has this.
User avatar
Rachael
QZDoom + Webmaster
 
Joined: 13 Jan 2004

Re: Sound delay via Bluetooth

Postby Graf Zahl » Tue Feb 28, 2017 7:27 am

I didn't say I cannot connect via Bluetooth, but it's not something I'd do for real use. For quick testing it should be fine. But even then I probably won't be able to do much because FMod's innards are off-limits.

@Ed: Have you tried different sound outputs for FMod (e.g. DirectSound vs. WASAPI?)
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: Sound delay via Bluetooth

Postby Rachael » Tue Feb 28, 2017 7:33 am

Oh, oops. Sorry about that. >_> I didn't read the message right.
User avatar
Rachael
QZDoom + Webmaster
 
Joined: 13 Jan 2004

Re: Sound delay via Bluetooth

Postby Ed the Bat » Tue Feb 28, 2017 9:53 am

Different sound outputs seem to have no effect. Of course, since this issue occurs even with OpenAL, I'd imagine FMOD is not really at fault.
User avatar
Ed the Bat
I'm tired. I want to go home.
 
Joined: 03 May 2012
Location: Maryland, US

Previous

Return to On Hold Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest