Black Screen with white artifacts on OpenGL/Vulkan mode

Need help running G/Q/ZDoom/ECWolf/Zandronum/3DGE? Did your computer break? Ask here.

Moderator: GZDoom Developers

User avatar
Captain Ventris
Posts: 4591
Joined: Mon Jul 31, 2006 4:25 pm
Location: St. Louis, Missouri

Black Screen with white artifacts on OpenGL/Vulkan mode

Post by Captain Ventris »

I'm running on an AMD Radeon R9 380. Recently, despite no updates occurring, GZDoom 4.6.1 has started launching with a black screen with white artifacts on OpenGL or Vulkan renderers. SoftPoly works just fine. This same bug is occurring with Hedon Bloodrite, which I believe is an updated GZDoom version but I can't be sure.

All menus, background music, etc. function, I just can't see. Drivers are up to date, as well.

Rachael
Admin
Posts: 12855
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Discord: Rachael#3767
Twitch ID: madamerachelle
Github ID: madame-rachelle

Re: Black Screen with white artifacts on OpenGL/Vulkan mode

Post by Rachael »

First - are you using Windows? And if you are, are you *sure* there were no updates? Windows often does updates in the background without your knowledge or consent.

User avatar
Captain Ventris
Posts: 4591
Joined: Mon Jul 31, 2006 4:25 pm
Location: St. Louis, Missouri

Re: Black Screen with white artifacts on OpenGL/Vulkan mode

Post by Captain Ventris »

Sorry, using Windows 10. No updates have occurred in the last couple days, since the issue started.

EDIT: I was behind one Windows update. Problem has been resolved. Duh!

Return to “Technical Issues”