Page 1 of 1

GZDoom not finding all my WADs

PostPosted: Sat Aug 10, 2019 4:07 am
by ChudTungston
When i launch GZDoom it only sees some of my WADs. That is Ultimate, plutonium, TNT Evilution, and Doom 2. I purchased the classic collection on steam and also wanted to play the master levels for doom 2 that come with it but GZDoom wont detect them whether opening each master level wad on its own or the drag and drop onto the gzdoom application. I also downloaded some map packs that SGTMark recommended and those are undetectable as well. I will attach a couple of images of the folder i keep everything in and the launcher if that is of use in any way. in the I'm really new to this so i have no idea what to do and any help would be appreciated.

Re: GZDoom not finding all my WADs

PostPosted: Sat Aug 10, 2019 4:30 am
by _mental_
GZDoom detects IWADs only and displays them in this list. Those levels and map packs are PWADs.

Re: GZDoom not finding all my WADs

PostPosted: Sat Aug 10, 2019 5:48 pm
by ChudTungston
Ah ok thank you. Do you have any recommendations as to how i could play the master levels or other map packs on win 10?

Re: GZDoom not finding all my WADs

PostPosted: Sat Aug 10, 2019 8:32 pm
by Rachael
I think by far the best one is WadSmoosh - but it's more of a wad compiler than anything else. It will create a wad for you where the master levels are stuffed in and you can select it when you start a new game.

But if you don't want to go that route, open a command prompt (simply type "cmd" in the location bar in your gzdoom folder) - and type "gzdoom -iwad doom2.wad -file whatever.wad" (without quotes) and it should start. (Some wads are for doom.wad obviously, so you'll have to substitute as needed)

Re: GZDoom not finding all my WADs

PostPosted: Sat Aug 10, 2019 8:40 pm
by Enjay
Launchers are always an option. e.g. ZDL.

Other launchers are available and some have active threads on the forum. e.g. viewtopic.php?f=44&t=63625

Re: GZDoom not finding all my WADs

PostPosted: Sat Aug 10, 2019 10:06 pm
by ChudTungston
thank you both for the info i will try it out

Re: GZDoom not finding all my WADs

PostPosted: Sun Aug 11, 2019 9:04 am
by Xeotroid
You can always drag'n'drop files onto the executable or even a shortcut leading to it.

It can get slightly tricky if you want to load multiple mods at the same time where mod order matters, then you need to select them in the given order (Ctrl + clicking) and drag the first file onto the executable; if you a different one, the load order gets messed up a bit, at least on WIndows 7, no idea if it's better on Windows 10. However, if you want to load a bunch of mods where the load order matters, then a launcher is definitely the better way to go. Doom Runner is pretty sweet with its customisable sets.