Limit GZD to 60fps?

Need help running G/Q/ZDoom/ECWolf/Zandronum/3DGE? Did your computer break? Ask here.

Limit GZD to 60fps?

Postby Outtagum » Sat Sep 09, 2017 5:09 am

I have a 144Hz monitor but I actually have it set to 60Hz for old game compatibility reasons. However, GZD (with vsync on) runs at 144 fps. This is fine in most cases but on some maps when the fps drops to, say, 130 fps there is some jerkiness to the screen update.

Is there a way to have GZD respect my monitor refresh choice of 60Hz and have the game run at a locked 60 fps?

I have a GTX 780 with up to date drivers.
User avatar
Outtagum
 
Joined: 16 Aug 2017

Re: Limit GZD to 60fps?

Postby _mental_ » Sat Sep 09, 2017 5:13 am

Use vid_maxfps CVAR.
_mental_
 
 
 
Joined: 07 Aug 2011

Re: Limit GZD to 60fps?

Postby Graf Zahl » Sat Sep 09, 2017 6:31 am

I think he wants a limit to actual 60 Hz video modes. That can be set with vid_refreshrate. All vid_maxfps does is limit the number of times the renderer gets called without synchronizing it with the screen.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: Limit GZD to 60fps?

Postby Outtagum » Sat Sep 09, 2017 2:39 pm

Thank you for the replies and suggestions. _mental_, thanks for the link to the wiki page. :)

The vid_refreshrate variable was what I was after, thanks. I did notice, however, that the wiki states that it is only for win32. I am using a 64bit build of GZD on 64 bit Windows 10 Pro and it seems to work. Should someone (or me) update the wiki or am I missing something?

Thanks again.
User avatar
Outtagum
 
Joined: 16 Aug 2017

Re: Limit GZD to 60fps?

Postby Graf Zahl » Sat Sep 09, 2017 3:09 pm

Win32 means Windows here. The Wiki test is a bit older.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany


Return to Technical Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest