V-Sync's broken on AMD card's

Need help running G/Q/ZDoom/ECWolf/Zandronum/3DGE? Did your computer break? Ask here.

Moderator: Developers

V-Sync's broken on AMD card's

Postby Aeyesx » Wed Jul 11, 2018 8:52 am

Hey!

I recently after long time tried gzdoom but the screen was heavily tearing. So I enabled VSYNC but it had no effect.
I was running Win10(64bit) and latest GPU drivers (AMD R7 360, Intel i7 3770k).
So opened the driver settings and added profile specificly to gzdoom.exe and forced VSYNC ON.
This had a sort-of effect as it loaded locked at 30 fps and it was painfully stuttering.
So it is either heavily tearing or stuttering resulting in awfull use.

My guess is that it is completly incompatible with AMD's FreeSync (Framerate synced with monitor) or AMD's improved V-sync (EnhancedSync, vsync without input-lag/stuttering) and thus suffering very badly.
I still have my CRT monitor lying around, but I would rather use my 4K monitor so ... letting u know ...
Aeyesx
 
Joined: 31 Jul 2013

Re: V-Sync's broken on AMD card's

Postby Graf Zahl » Wed Jul 11, 2018 8:59 am

What numbers do you get when typing 'vid_fps 1' at the console?
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: V-Sync's broken on AMD card's

Postby Aeyesx » Wed Jul 11, 2018 10:20 am

So... I rushed to see the vid_fps and... suddently it all works...
I cannot replicate what I just described above it works as expected (as it should), I didn't even rebooted the computer.
Very strange :/ I apologize then. I tried that many times before and it was always the same.
Closing the topic
Aeyesx
 
Joined: 31 Jul 2013


Return to Technical Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest