Toggle Free Camera (like in Skyrim)

For high-res texture/sprite projects, sprite-fix patches, music add-ons, music randomizers, and other graphic/sound-only projects.
Forum rules
The Projects forums are only for projects. If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.
User avatar
Nash
 
 
Posts: 17326
Joined: Mon Oct 27, 2003 12:07 am
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Toggle Free Camera (like in Skyrim)

Post by Nash »

Image
Image

Someone on Discord asked for something like Gamebryo/Creation Engine's TFC command so I made this mod for them. Figured I needed it for debugging purposes in my own project anyway, so why the heck not.

Feel free to use this in any way you want.

Instructions: simply bind a key to toggle the free camera in the Customize Controls menu.

Known limitation(s):

- Does not inherit screen effects from player powerups, including light amp, invulnerability, etc.
- Movement code may be a little wonky; did not spend too much time on this to be honest
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Kinsie
Posts: 7333
Joined: Fri Oct 22, 2004 9:22 am
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: MAP33

Re: Toggle Free Camera (like in Skyrim)

Post by Kinsie »

This is great. A few more debug camera-related things would be nice too, like locking a camera position (either absolute or relative to the player) while retaining player control, for trailer-recording stuff.
Void Warrior
Posts: 66
Joined: Thu Feb 04, 2021 11:54 am
Location: Russian Federation

Re: Toggle Free Camera (like in Skyrim)

Post by Void Warrior »

A very interesting mod. I've needed it for a long time.

The only problem is that when I use the Freeze command, I can't move in space. Have you thought about finishing the mod or is it supposed to be like this?

It's even strange that it's not included in the GZDOOM code...
Gez
 
 
Posts: 17689
Joined: Fri Jul 06, 2007 3:22 pm

Re: Toggle Free Camera (like in Skyrim)

Post by Gez »

Void Warrior wrote:The only problem is that when I use the Freeze command, I can't move in space.
This can probably be fixed by adding the [wiki=Actor_flags#NOTIMEFREEZE]NOTIMEFREEZE[/wiki] flag to the actor used as a free camera.

Return to “Graphic/Audio Patches”