Page 18 of 34

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Tue Mar 31, 2015 10:31 am
by wildweasel
Woolie Wool wrote:Does SBARINFO not allow me to use the $ character in strings? I see it in the font and nearby characters like % display, but not $.

I wonder if the $ is still being interpreted as a control code for calling LANGUAGE strings?

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Tue Mar 31, 2015 4:04 pm
by NeuralStunner
wildweasel wrote:I wonder if the $ is still being interpreted as a control code for calling LANGUAGE strings?
Probably. I wonder if \$ works?

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Tue Mar 31, 2015 11:20 pm
by Woolie Wool
NeuralStunner wrote:
wildweasel wrote:I wonder if the $ is still being interpreted as a control code for calling LANGUAGE strings?
Probably. I wonder if \$ works?

It does not. I had to make the $ glyph a separate graphic and draw it with DrawImage.

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Tue Jun 09, 2015 2:40 pm
by killbotvii
I'm not sure if this has ever been requested, but is it possible you could make this compatible with Doom RPG and DRLA?

EDIT: Should've read the OP before posting this. I'm sorry!

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Tue Jun 09, 2015 6:19 pm
by Nevander
I made a patch for use with Perk's Smoother Weapon Animations Enhanced by NightFright. It works with both standard and black gloves versions (pk_anim1.wad and pk_anim2.wad are the default names). I use these often over SmoothDoom because sometimes I just like the weapons to be smooth and it's not as heavy but I LOVE this HUD. This is the best HUD mod there is for Doom, hands down. I had to make this patch because I had to be able to use two of my favorite mods together. Thanks for the patch guide.

nc_hud_pk_anim_patch.pk3

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Tue Jun 09, 2015 9:25 pm
by Doctor Nick
I updated the NC Hud patch for Brutal Doom v20, Bullets should show properly and grenades should show in reserve. You can see how many grenades you have by turning on reserve ammo display (type "nchud_toggleammo 1" in the console).

http://www.mediafire.com/download/5brql ... -bdv20.pk3

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Wed Jun 10, 2015 3:05 am
by Doctor Nick
Another update: I added separate ammo bars for dual wielding guns.

Image

What do you guys think of this? Do you like this or do you prefer the bar that just shows the collective ammo of both guns? Try it out here:

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Wed Jun 10, 2015 4:29 am
by AndehX
the seperate ammo bars for each gun is definitely better.

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Wed Jun 10, 2015 10:36 am
by Agitatio
Doctor Nick wrote:I updated the NC Hud patch for Brutal Doom v20, Bullets should show properly and grenades should show in reserve. You can see how many grenades you have by turning on reserve ammo display (type "nchud_toggleammo 1" in the console).

http://www.mediafire.com/download/5brql ... -bdv20.pk3

I noticed a couple of issues:
Ammo counter doesn't work in classic mode.
When you select SSG it shows SSG icon on the ammo counter instead of shells.
All weapons have their total ammo on bottom and current ammo on top, except SSG.

Doctor Nick wrote:Another update: I added separate ammo bars for dual wielding guns.

Image

What do you guys think of this? Do you like this or do you prefer the bar that just shows the collective ammo of both guns? Try it out here:

Can you make it an option?

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Wed Jun 10, 2015 2:47 pm
by Doctor Nick
Grigori wrote:I noticed a couple of issues:
Ammo counter doesn't work in classic mode.
When you select SSG it shows SSG icon on the ammo counter instead of shells.
All weapons have their total ammo on bottom and current ammo on top, except SSG.

Fixed, u2 is below. Please note that the BFG9000 is currently bugged in Vanilla mode, and that it'll require a brutal doom update to fix.

nchud-bdv20u2.pk3


Can you make it an option?


If I make it an option, it'll require modifying the core nchud script, which will break compatibility with future versions and I don't want to do that. I can just make a seperate patch for that, u2-nodualammo is below.

nchud-bdv20u2-nodualammo.pk3

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Wed Jun 10, 2015 4:12 pm
by AndehX
This hud doesnt work for me, I get a script error. This is with GZdoom

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Wed Jun 10, 2015 9:38 pm
by Doctor Nick
What version of gzdoom are you running? What does the error say?

Make sure you're loading the wads in the correct order. If you're not sure, use a frontend, like ZDE.

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Thu Jun 11, 2015 6:31 am
by Blue Shadow
@Nevander: Could you post the link (thread link would be sufficient) to the mod with which the patch is to be used?


Doctor Nick wrote:If I make it an option, it'll require modifying the core nchud script, which will break compatibility with future versions and I don't want to do that.

For such a simple thing as managing the toggling of an option, you don't need to modify the main ACS library; you can add and run your own for the patch.

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Thu Jun 11, 2015 1:31 pm
by Agitatio
Doctor Nick wrote:Fixed, u2 is below. Please note that the BFG9000 is currently bugged in Vanilla mode, and that it'll require a brutal doom update to fix.

nchud-bdv20u2.pk3

Yeah, I'm aware of that issue. Thanks for the update!

Blue Shadow wrote:@Nevander: Could you post the link (thread link would be sufficient) to the mod with which the patch is to be used?

I think he meant this one: viewtopic.php?f=19&t=32628

Re: [WIP] NC HUD v1.21

PostPosted: Thu Jun 11, 2015 2:41 pm
by Nevander
Grigori wrote:
Doctor Nick wrote:
Blue Shadow wrote:@Nevander: Could you post the link (thread link would be sufficient) to the mod with which the patch is to be used?

I think he meant this one: viewtopic.php?f=19&t=32628

Yep that's the one.