Page 368 of 375

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 9:46 am
by Rachael
Zan wrote:I basically want a nice slope terrain-like on the sides of the cave tunnel. If someone could point me to any up to date tutorials I'd be grateful.

I don't know if I can point you to any tutorials but I can tell you what I do.

If I am working in UDMF mode, I just create a bunch of triangles and then go into 3D mode. You will see little blue boxes that you can click on, and when you shift your mouse wheel up and down they move in that direction - creating slopes.

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 9:47 am
by Accensus
If triangles don't appear, smash Tab (GZDoom effects). (Gently pressing it could also do the trick.)

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 9:47 am
by Zan
Eruanna wrote:
Zan wrote:I basically want a nice slope terrain-like on the sides of the cave tunnel. If someone could point me to any up to date tutorials I'd be grateful.

I don't know if I can point you to any tutorials but I can tell you what I do.

If I am working in UDMF mode, I just create a bunch of triangles and then go into 3D mode. You will see little blue boxes that you can click on, and when you shift your mouse wheel up and down they move in that direction - creating slopes.

Holy sh-
Thanks!

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 9:53 am
by Rachael
Zan wrote:Holy sh-
Thanks!

You're welcome. :)

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 10:13 am
by camaxide
I'm still sticking with the "old" editor before the texture browser change as it works perfect for me. But also check the new versions coming out.
I have a comment on the newest version:
before - the used textures would still show in the "full" pack where as now it removes the texture from the full list and places it only at the top.
So if you have used "metal1" and "metal4" then those are found on top while when browsing through all the textures you will find "metal2", "metal3" and "metal5" in the list when scrolling down with the used textures "missing" as they are not "copied" to the top used list - but rather moved there instead. Is this intended?
The regular behaviour was that "metal1" and "metal4" would be placed at top, but all the metal1-5 would still be found down in the texture browser weather they were used or not.

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 11:24 am
by MaxED
camaxide wrote:Is this intended?
Yes.

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 11:29 am
by Nevander
MaxED wrote:
camaxide wrote:Is this intended?
Yes.

I suppose it makes sense. Why would you need to see them twice, if you could just move the texture to the used list and not have to relist it again? I also suppose it could potentially get confusing when you're looking for a texture at the bottom of the list and can't find it, forgetting it was used already.

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 1:04 pm
by printz
MaxED wrote:Meanwhile, this happened.

Thanks a lot for that! So glad it happened. What I'm gonna push for: cross-platform code (to help making it work on Mac and such) and Eternity stuff (my favourite port :) ). Srsly, with Microsoft's newly discovered affinity for cross-platform, I'm hopeful.

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 3:14 pm
by Kappes Buur
Lately I am seeing quite a few errors.
For example, I load map10 of Stronghold:

Spoiler:

and get 189 errors

Spoiler:


What's up with that?
Am I doing something wrong or missing something ?

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 3:33 pm
by MaxED
1. Git builds of GZDoom no longer contain DECORATE actor definitions.
2. ZScript parsing is not yet added to GZDB.

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 4:09 pm
by Kappes Buur
MaxED wrote:1. Git builds of GZDoom no longer contain DECORATE actor definitions.
2. ZScript parsing is not yet added to GZDB.


Oh, reverting to older build.
Thank you.

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Mon Dec 26, 2016 5:41 pm
by Nash
MaxED wrote:Meanwhile, this happened.


Thank you Max for your continuous amazing work! =D This will finally give me the push to learn C# for real...

(Oh, you should put a bit fat link to the Github in the OP)

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Tue Dec 27, 2016 7:23 am
by Talon1024
MaxED wrote:1. Git builds of GZDoom no longer contain DECORATE actor definitions.
2. ZScript parsing is not yet added to GZDB.

In the meantime, here's a temporary workaround. I got the files by checking out the wadsrc/static directory from an old GZDoom commit. Load gzdecorate.pk3 before or after gzdoom.pk3.

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Tue Dec 27, 2016 8:11 am
by MaxED
Xaser wrote:Being able to snap vertices to 1/2 or 1/4 of a unit would probably save my bacon here.
Your bacon is probably safe now.

Re: GZDoom Builder 2.3

PostPosted: Tue Dec 27, 2016 10:44 am
by Kappes Buur
Talon1024 wrote:
MaxED wrote:1. Git builds of GZDoom no longer contain DECORATE actor definitions.
2. ZScript parsing is not yet added to GZDB.

In the meantime, here's a temporary workaround. I got the files by checking out the wadsrc/static directory from an old GZDoom commit. Load gzdecorate.pk3 before or after gzdoom.pk3.


I've just been using this with the latest GZDoom, works like a charm.
Thank you.