Arachnotron Doom Launcher 1.1.4

Software projects like source ports (EDGE, Eternity, etc), launchers like ZDL, and other useful utilities belong in this forum.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.

Re: Arachnotron Doom Launcher - New Project

Postby Lycanite » Wed Nov 06, 2019 8:12 am

YUGMOOD65 wrote:Hello. I just registered because i really like your work for the Launcher here.
I was searching for one that has functions, but also looks good. And yours is exactly the one.
Now, after a little bit of playing around with it i still having some questions/requests if you don´t mind:

2019-06-20 14_18_35-Arachnotron Doom Launcher 1.0.2.jpg


1. As you can see from the screenshot, i´ve tried to change the icons of the logos. Sadly this results in this grey background.
What i really would love here would a possibility to either change the Background to different Colors, a additional PNG of it´s own, or completely transparent.
2. For the left "Blue Side Bar" i would really suggest to maybe make it an option to either change the colors too or choosing a PNG.
3. Same goes for the Background, which actually needs the most Customization i think. The way i launch this Launcher is always in a maximized Window, this results of course in this ugly grey Background. An option here to change the Background to a PNG would be perfect.

Alltogether you did an amazing job with this. Seems i finally found my Launcher for Doom. :D

Sorry for the late response, I'm going to be releasing a new update for this launcher soon as I'm cleaning up a lot of it's code and has some designs I want to adjust. I'll add an option to completely hide the metal bray background box for you, so keep an eye out for update 1.1.0.

Gamerwarrior117 wrote:How do i load the maps? im not sure how to sure this.

You can load maps by adding them to the Additional Files List found on the left in the launch view.
User avatar
Lycanite
 
Joined: 13 Apr 2017
Discord: 3409

Re: Arachnotron Doom Launcher - New Project

Postby Lycanite » Thu Nov 21, 2019 5:25 pm

I have updated the Launcher to 1.1.0, this is most a code overhaul but also fixes several issues and adds a few new features to the launcher, more details about the update are on the website.
User avatar
Lycanite
 
Joined: 13 Apr 2017
Discord: 3409

Re: Arachnotron Doom Launcher 1.1.1

Postby Lycanite » Fri Nov 22, 2019 8:50 pm

I've updated the launcher to 1.1.1.
This adds automatic Iwad finding and mass profile/category importing.
This also fixes some file selection issues from 1.1.0 in the iwads and engines menu.
User avatar
Lycanite
 
Joined: 13 Apr 2017
Discord: 3409

Re: Arachnotron Doom Launcher 1.1.2

Postby Lycanite » Sat Nov 23, 2019 4:15 pm

And another update (1.1.2), I've been working on this launcher a lot over the weekend. I've added Profile Inheritance one a profile can load Resources, Cvar, Players Classes and Additional Arguments from one or more other profiles! So you can have one large profile and then a few smaller ones that inherit from it and then add more files on top or use a different Iwad, etc.
I've also updated the Linux builds now too, though I still need to figure out how to distribute this through package managers.
User avatar
Lycanite
 
Joined: 13 Apr 2017
Discord: 3409

Re: Arachnotron Doom Launcher 1.1.4

Postby masternoxx » Fri May 08, 2020 8:32 am

This is excellent work! Thank you!
Love the title art display, program not too hard to use. Very nice work! :D
User avatar
masternoxx
 
Joined: 07 May 2020

Re: Arachnotron Doom Launcher 1.1.4

Postby Craneo » Thu Jul 09, 2020 10:05 pm

I see some options for server hosting, can this be used to host servers? is there a tutorial on how to do so? I really want to host a HDest server for me and some friends, which I've been planning for a long while...

EDIT: I found a bug with Zandronum, Arachnotron and that Moddb ZDoom Midi soundfont pack, it seems that in Arachnotron it doesn't detect the Zandronum soundfonts unless you pick the default Midi players, the Midi player works like normal in multiplayer, and even singleplayer when just using the Zandronum exe, I need to experiment more with this, maybe I'm missing something...
User avatar
Craneo
 
Joined: 22 Jun 2019
Discord: Craneo#8693
Operating System: Windows Vista/7/2008 64-bit
Graphics Processor: Intel (Modern GZDoom)

Re: Arachnotron Doom Launcher - New Project

Postby Gamerwarrior117 » Tue Aug 25, 2020 7:06 pm

Lycanite wrote:
YUGMOOD65 wrote:Hello. I just registered because i really like your work for the Launcher here.
I was searching for one that has functions, but also looks good. And yours is exactly the one.
Now, after a little bit of playing around with it i still having some questions/requests if you don´t mind:

2019-06-20 14_18_35-Arachnotron Doom Launcher 1.0.2.jpg


1. As you can see from the screenshot, i´ve tried to change the icons of the logos. Sadly this results in this grey background.
What i really would love here would a possibility to either change the Background to different Colors, a additional PNG of it´s own, or completely transparent.
2. For the left "Blue Side Bar" i would really suggest to maybe make it an option to either change the colors too or choosing a PNG.
3. Same goes for the Background, which actually needs the most Customization i think. The way i launch this Launcher is always in a maximized Window, this results of course in this ugly grey Background. An option here to change the Background to a PNG would be perfect.

Alltogether you did an amazing job with this. Seems i finally found my Launcher for Doom. :D

Sorry for the late response, I'm going to be releasing a new update for this launcher soon as I'm cleaning up a lot of it's code and has some designs I want to adjust. I'll add an option to completely hide the metal bray background box for you, so keep an eye out for update 1.1.0.

Gamerwarrior117 wrote:How do i load the maps? im not sure how to sure this.

You can load maps by adding them to the Additional Files List found on the left in the launch view.


cool, are mods supported?
Gamerwarrior117
 
Joined: 17 Jul 2019

Previous

Return to Software and Ports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests