GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Projects that have specifically been abandoned or considered "dead" get moved here, so people will quit bumping them. If your project has wound up here and it should not be, contact a moderator to have it moved back to the land of the living.

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby gwHero » Sat Jul 08, 2017 5:01 am

ZZYZX wrote: I don't even know how many people actually use it over the original GZDB :P

Here's one : I use it!

And I'm very pleased with it :) Great work.
User avatar
gwHero
Be your own Siddhartha
 
Joined: 08 May 2017
Location: The Netherlands
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
Graphics Processor: Intel with Vulkan Support

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby ranhcase » Sat Jul 08, 2017 4:20 pm

I don't know if this is this right place to aks for help but i'm getting a bug with GZDB, both bugfix and normal version. When i try to open or create a wad, whatever that can be, or whatever format it is in the program gives me an error message and the wad isn't openned.

The error message
Spoiler:
ranhcase
 
Joined: 08 Jul 2017

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby Kappes Buur » Sat Jul 08, 2017 5:51 pm

ranhcase wrote:I don't know if this is this right place to aks for help but i'm getting a bug with GZDB, both bugfix and normal version. When i try to open or create a wad, whatever that can be, or whatever format it is in the program gives me an error message and the wad isn't openned.

Try the following if that helps:
Go to the GZDoom Builder frontpage. Read Required software, then click on the installer on the bottom of the post. Install to a dedicated folder. After that all prerequisite programs, as well as an old version of GZDB, are installed. Then run GZDB r2787 again, or GZDB-BF r2980, to see if your problem is gone.
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby AFADoomer » Sat Jul 08, 2017 8:11 pm

I'm having trouble getting arg0str to be editable via GZDB... I should just need to do something like this in my actor's properties block, right?
Code: Select allExpand view
   Default
   {
      //$Arg0Str "Actor class to spawn"
   }


Other properties (like sprite) work fine...

I have code that works fine if I manually edit the textmap and add the arg0str value, but I can't get the field to show up in the editor...

EDIT: This is with R2980.
User avatar
AFADoomer
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby ZZYZX » Sun Jul 09, 2017 5:22 am

The "bad exe format" sounds like a problem with SlimDX.

AFADoomer wrote:I'm having trouble getting arg0str to be editable via GZDB... I should just need to do something like this in my actor's properties block, right?

You need to add both Arg0 and Arg0Str. The way GZDoom and GZDB work, the "Str" is only an extension to the regular one.
User avatar
ZZYZX
le chat du rabbin
 
 
 
Joined: 14 Oct 2012
Location: Ukraine
Discord: ZZYZX#1394
Github ID: jewalky

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby AFADoomer » Sun Jul 09, 2017 6:14 am

Ah, that fixes it. Thanks! I'll update the wiki to note that you still have to use Arg0. Should have been obvious, in hindsight, but..
User avatar
AFADoomer
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby ranhcase » Sun Jul 09, 2017 2:18 pm

Kappes Buur wrote:Try the following if that helps:
Go to the GZDoom Builder frontpage. Read Required software, then click on the installer on the bottom of the post. Install to a dedicated folder. After that all prerequisite programs, as well as an old version of GZDB, are installed. Then run GZDB r2787 again, or GZDB-BF r2980, to see if your problem is gone.


Thanks for the help but it didn't worked, it gives me the same error.
ranhcase
 
Joined: 08 Jul 2017

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby ZZYZX » Mon Jul 10, 2017 1:38 am

What videocard do you have?
User avatar
ZZYZX
le chat du rabbin
 
 
 
Joined: 14 Oct 2012
Location: Ukraine
Discord: ZZYZX#1394
Github ID: jewalky

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby ranhcase » Mon Jul 10, 2017 8:49 am

ZZYZX wrote:What videocard do you have?


It's an AMD Radeon R7 Graphics. The processor is an AMD A8-7600 Radeon R7.
GZDB used to work well on my computer, this issue started happening out of nowhere.
ranhcase
 
Joined: 08 Jul 2017

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby Kappes Buur » Mon Jul 10, 2017 10:51 am

ranhcase wrote:....., this issue started happening out of nowhere.

Hmmm ...... :D

I'm just guessing.
From your bug report it looks like that something happened to SlimDX. Maybe ZZYZX can confirm that SlimDX Runtime .NET 2.0 (January 2012) is still required or not. My thinking was that the installer would provide the required support files, as MaxED mentioned.

Have a look in Control Panel if it is installed. If it is there, possibly something untoward may have happened to it. If it is not and ZZYZX confirms that it is required, then I know that Doom Builder 2.1.2.1553 setup will install it, as well as the DirectX 9 components as required.

Or something happened to the video drivers. Possibly a reinstall of Catalyst will cure the problem.

Maybe some RAM lost a few bits. To check for that run MemTest86 from a USB stick.

As I mentioned, not having access to your computer, I'm just guessing.
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby ZZYZX » Mon Jul 10, 2017 11:22 am

I haven't changed the requirements.
User avatar
ZZYZX
le chat du rabbin
 
 
 
Joined: 14 Oct 2012
Location: Ukraine
Discord: ZZYZX#1394
Github ID: jewalky

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby ranhcase » Mon Jul 10, 2017 6:19 pm

Kappes Buur wrote:Hmmm ...... :D

I'm just guessing.
From your bug report it looks like that something happened to SlimDX. Maybe ZZYZX can confirm that SlimDX Runtime .NET 2.0 (January 2012) is still required or not. My thinking was that the installer would provide the required support files, as MaxED mentioned.

Have a look in Control Panel if it is installed. If it is there, possibly something untoward may have happened to it. If it is not and ZZYZX confirms that it is required, then I know that Doom Builder 2.1.2.1553 setup will install it, as well as the DirectX 9 components as required.

Or something happened to the video drivers. Possibly a reinstall of Catalyst will cure the problem.

Maybe some RAM lost a few bits. To check for that run MemTest86 from a USB stick.

As I mentioned, not having access to your computer, I'm just guessing.


I couldn't run the RAM test, but i tried the other things, and they didn't worked.
SlimDx wasn't really installed in my PC, i ran the DB installer and it installed it, but nothing changed, i then reinstalled my video drivers, and that wasn't it either. I would also note that the original DB doesn't work as well.
ranhcase
 
Joined: 08 Jul 2017

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby Kappes Buur » Tue Jul 11, 2017 12:29 am

ranhcase wrote:I couldn't run the RAM test, but i tried the other things, and they didn't worked.
SlimDx wasn't really installed in my PC, i ran the DB installer and it installed it, but nothing changed, i then reinstalled my video drivers, and that wasn't it either.

I'm quickly running out of ideas of what else I could suggest. Perhaps you could provide more info about your system, for example a screenshot of what Speccy (free) reports. Maybe we can glean a compatibility problem.

For example my system:
Spoiler:


Do you have access to a PC with a recent model Nvidia videocard, as to see if the editor works on that? And possibly swap videocards?

ranhcase wrote:I would also note that the original DB doesn't work as well.

I am not surprised since DB2, GZDB and GZDB-BF are essentially using the same underlying Direct3D software.
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby ranhcase » Tue Jul 11, 2017 2:31 pm

Kappes Buur wrote:
I'm quickly running out of ideas of what else I could suggest. Perhaps you could provide more info about your system, for example a screenshot of what Speccy (free) reports.


Here:
Spoiler:


Kappes Buur wrote:
Do you have access to a PC with a recent model Nvidia videocard, as to see if the editor works on that? And possibly swap videocards?


Not a recent model, but i have an GT 630, and the editor works fine on that.
ranhcase
 
Joined: 08 Jul 2017

Re: GZDoomBuilder-Bugfix, a maintenance fork of GZDB

Postby Kappes Buur » Tue Jul 11, 2017 4:59 pm

ranhcase wrote:
Kappes Buur wrote:Not a recent model, but i have an GT 630, and the editor works fine on that.

Most of the problems with Radeon cards, which were posted in the forum, revolved around OpenGL as in GZDoom, so I am surprised that Direct3D also gives problems. Maybe it just affects older cards and drivers. But I am glad that you can use the editor with the GeForce card.

The only other suggestion I would like to make is to, perchance, use a bit beefier heatsink/fan for the CPU. While 63 deg C is not in the danger zone it will, nevertheless, take a toll on the CPU's longevity.
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

PreviousNext

Return to Abandoned/Dead Projects

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests