Blood Stalker 2.3b Play as anything! Stability&Balance

Projects that alter game functions but do not include new maps belong here.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby TXTX » Mon Mar 30, 2020 12:15 pm

theroguemonk wrote:
Captain J wrote:
TXTX wrote:There's a setting to turn the class on in the options menu. If it's on you will get a message talking about your blood. It's not on by default since I had multiplayer in mind and figured not everyone would want to use the class when starting.
Ah, i get the point now. You have to touch the settings first and then the changes will be available... Although I would like to start the game without setting it manually, but it's good and all.


is this gzdoom or zdrum .. because it wont let me turning it on ... and i get the very vanilla game that is really just hte vanilla game

Don't think it will work in Zandronum since it uses zscript. In GZDoom you have to turn in on in the options and start a new game.
User avatar
TXTX
Insane Feline, Hacking through ZScript
 
Joined: 12 Sep 2013
Location: A Hidden Location

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby theroguemonk » Mon Mar 30, 2020 1:12 pm

man i tried everything doom 1 wad doom 2 wad.... gzdoom latest it still wont let me turn on classes in the option in game... i tried before starting a new game too.. all i get is vanilla game
theroguemonk
Banned User
 
Joined: 05 Nov 2019
Github ID: monk
Operating System: Other OS Not Listed Here
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby Starman the Blaziken » Mon Mar 30, 2020 3:13 pm

Just use the alt class command and set it to true and retry a new game.
Starman the Blaziken
 
Joined: 08 Mar 2019
Location: United States, MI
Discord: Starman The Blaziken#2417
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
Graphics Processor: Intel (Modern GZDoom)

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby theroguemonk » Mon Mar 30, 2020 3:43 pm

Starman the Blaziken wrote:Just use the alt class command and set it to true and retry a new game.


and what is that exactly sorry for me being a noob
theroguemonk
Banned User
 
Joined: 05 Nov 2019
Github ID: monk
Operating System: Other OS Not Listed Here
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby TXTX » Mon Mar 30, 2020 4:56 pm

theroguemonk wrote:
Starman the Blaziken wrote:Just use the alt class command and set it to true and retry a new game.


and what is that exactly sorry for me being a noob

theroguemonk wrote:man i tried everything doom 1 wad doom 2 wad.... gzdoom latest it still wont let me turn on classes in the option in game... i tried before starting a new game too.. all i get is vanilla game

It's fine, mods a little complicated tbh.
If you go to options you can find a setting under Ryuvain options. It should be all the way at the bottom of options. You can find "use ryuvain class" there. If it says no and you change it, it will still change to yes after starting a new game. You should get a message saying something about your blood, then you can use everything.

It's apparently a bug. Trying to change it in the menu looks like it doesn't do anything, but it still does?
User avatar
TXTX
Insane Feline, Hacking through ZScript
 
Joined: 12 Sep 2013
Location: A Hidden Location

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby Starman the Blaziken » Mon Mar 30, 2020 5:07 pm

TXTX wrote:
theroguemonk wrote:
Starman the Blaziken wrote:It's apparently a bug. Trying to change it in the menu looks like it doesn't do anything, but it still does?

Well when it does happen to me and cannot change no to yes, it still refuses to work.
Starman the Blaziken
 
Joined: 08 Mar 2019
Location: United States, MI
Discord: Starman The Blaziken#2417
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
Graphics Processor: Intel (Modern GZDoom)

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby TXTX » Mon Mar 30, 2020 9:35 pm

I can probably add another way in game to turn it on besides the menu.

Have you tried the console way? You can type "Ryuvain_altclass 1" and start a new game that way. That button should be under controls.
User avatar
TXTX
Insane Feline, Hacking through ZScript
 
Joined: 12 Sep 2013
Location: A Hidden Location

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby theroguemonk » Tue Mar 31, 2020 4:36 am

is there supposed to be other weapons? because i only have vanila
theroguemonk
Banned User
 
Joined: 05 Nov 2019
Github ID: monk
Operating System: Other OS Not Listed Here
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby TXTX » Tue Mar 31, 2020 4:56 am

There's unarmed weapons for all of the separate forms. You just have to change form. Hold sprint and then press use.
User avatar
TXTX
Insane Feline, Hacking through ZScript
 
Joined: 12 Sep 2013
Location: A Hidden Location

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby theroguemonk » Tue Mar 31, 2020 5:43 am

hmm needs alot of work... this mod.. i just changed into super shredder but the png does float from the right to left
theroguemonk
Banned User
 
Joined: 05 Nov 2019
Github ID: monk
Operating System: Other OS Not Listed Here
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby TXTX » Tue Mar 31, 2020 6:14 am

theroguemonk wrote:hmm needs alot of work... this mod.. i just changed into super shredder but the png does float from the right to left

That's simply a limitation of sprites. Can't do much with some if Doom-type games didnt originally support widescreen.
User avatar
TXTX
Insane Feline, Hacking through ZScript
 
Joined: 12 Sep 2013
Location: A Hidden Location

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby theroguemonk » Tue Mar 31, 2020 7:51 am

all other mods work .. just make it end and start downwards to up

i see inside your mod you have a lot of graphics but in game for me i only see a hand with claws when sprinting everything else is vanilla

you have to do something for this mod to work right.
theroguemonk
Banned User
 
Joined: 05 Nov 2019
Github ID: monk
Operating System: Other OS Not Listed Here
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby TXTX » Tue Mar 31, 2020 8:02 am

theroguemonk wrote:all other mods work .. just make it end and start downwards to up

i see inside your mod you have a lot of graphics but in game for me i only see a hand with claws when sprinting everything else is vanilla

you have to do something for this mod to work right.

There is a lot of stuff dummied out or being developed, but the mod does use a lot of it. It's main focus is to use assets from other mods with your abilities.
User avatar
TXTX
Insane Feline, Hacking through ZScript
 
Joined: 12 Sep 2013
Location: A Hidden Location

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby Dr_Cosmobyte » Tue Mar 31, 2020 9:54 am

you have to do something for this mod to work right.


You REALLY have to work the way you are expressing yourself. This is not motivating for the modder, like, AT ALL.
User avatar
Dr_Cosmobyte
Demons are a disease. Meet the cure.
 
Joined: 05 Jun 2015
Location: Killing spiders.

Re: Blood Stalker 2.2 Play as anything! Stability&Balance

Postby MetroКОП » Wed Apr 15, 2020 8:18 am

Wow,very cool mod,And hey. what the -\mods/\Wads/\Maps/ you use in screenshots ?
And i have one problem with monsters after infect,and i stuck and can't complete level with infected blocking the passage.and i restart level or play as human and kill infected monsters.
I can't control yourself after monster drain my blood and i become infected.
MetroКОП
 
Joined: 15 Apr 2020
Operating System: Windows Vista/7/2008 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)

PreviousNext

Return to Gameplay Mods

Who is online

Users browsing this forum: Funky Gnoll, GeneralDelphox, Simple Pie [RSS], Twitter [Bot], Vikvicious1 and 8 guests