Page 5 of 10

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Thu Jul 26, 2018 12:15 am
by GiraffeMan
I'm a literal retard and don't know how to operate this mod. I load it up and nothing's changed. How do I actually play this mod? Please and thank you.

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Fri Jul 27, 2018 11:01 am
by killbotvii
GiraffeMan wrote:I'm a literal retard and don't know how to operate this mod. I load it up and nothing's changed. How do I actually play this mod? Please and thank you.

So I also didn't know what to do, but I figured it out. Just open the console and type "addbot" without the "s. Every time you type that, it adds one bot to your game. It can go up to 8 bots, I believe.

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Sat Jul 28, 2018 2:04 am
by vólentiæn
these are still better than zandronum bots

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Tue Jul 31, 2018 6:25 pm
by XASSASSINX
GiraffeMan wrote:I'm a literal retard and don't know how to operate this mod. I load it up and nothing's changed. How do I actually play this mod? Please and thank you.


Lol, me too. Also, If you type "Spawn Zetabot" it also works, But they're... Weird. Just use addbot. Also, Why they're using that weird cape?

EDIT: Is there any way to see the path module? Or a way to delete it? It's very confusing to use it.

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Sun Aug 05, 2018 12:05 pm
by Gustavo6046
killbotvii wrote:
GiraffeMan wrote:I'm a literal retard and don't know how to operate this mod. I load it up and nothing's changed. How do I actually play this mod? Please and thank you.

So I also didn't know what to do, but I figured it out. Just open the console and type "addbot" without the "s. Every time you type that, it adds one bot to your game. It can go up to 8 bots, I believe.


addbot adds a GZDoom bot.
Numpad 1 or "spawnfriend zetabot" adds a ZetaBot.

If you don't like these bindings, just set them in the bottom of the controls.

There's also a zb_debug CVar. It's undisclosed what it does :wink:

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Mon Aug 06, 2018 9:20 pm
by GiraffeMan
killbotvii wrote:
GiraffeMan wrote:I'm a literal retard and don't know how to operate this mod. I load it up and nothing's changed. How do I actually play this mod? Please and thank you.

So I also didn't know what to do, but I figured it out. Just open the console and type "addbot" without the "s. Every time you type that, it adds one bot to your game. It can go up to 8 bots, I believe.

Didn't work. When I type it in apparently there are no more bots left in bots.cfg. What do I do?

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Sat Aug 11, 2018 8:48 pm
by TDRR
I want to add support for these in my mod, but, how do i do that?
EDIT: The mods i want to add support for are DUBG and my TBA mod that involves quite a few player classes, althrough both need to be 1.8.6 compatible so if possible i would like to make a compat. patch that doesn't need an specific load order, but this isn't 100% necessary.

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Sun Sep 16, 2018 7:44 pm
by Gustavo6046
GiraffeMan wrote:Didn't work. When I type it in apparently there are no more bots left in bots.cfg. What do I do?


Uh, you don't use "addbot". You type "summon ZetaBot 0" (or you press the numpad 1 key if you have the default bind).

TDRR wrote:I want to add support for these in my mod, but, how do i do that?
EDIT: The mods i want to add support for are DUBG and my TBA mod that involves quite a few player classes, althrough both need to be 1.8.6 compatible so if possible i would like to make a compat. patch that doesn't need an specific load order, but this isn't 100% necessary.


You need to know ZScript. You will need to create some bot classes that reflect the new player classes, and change some CVars so that the new bot classes you make (for the player classes) are loaded appropriately. If your mod has new weapons, make Zeta versions of them as well.

ZScript means we probably don't support ZDoom 2.8.1 that much (if at all).

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Sat Nov 03, 2018 7:43 pm
by Gustavo6046
v0.3.0 is out! Now it can open doors, lifts, etc! If only I could record this in video...

And yes, it can exit levels on its own. It's just shit to navigate :P

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Wed Mar 06, 2019 12:27 am
by JPL
Not sure what this project's current status is, but I just tried out 0.3.0 in latest GZDoom and got this fatal error on startup:
Code: Select allExpand view
gzdoom: gzdoom/src/scripting/backend/codegen.cpp:2319: virtual ExpEmit FxPostIncrDecr::Emit(VMFunctionBuilder*): Assertion `ValueType == Base->ValueType && IsNumeric()' failed.

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Wed Mar 06, 2019 5:02 pm
by Kaptin
May i ask you where i can download 0.3.0? Your link only provides 0.2.0 not to mention there is no changelog, no official instructions literally nothing not even screenshots also your mod is broken and won't load in Gzdoom
Script error, "ZetaBot_v0.2.0.pk3:zetacode/weaponsupport/zetaweaponmodule.zsc" line 17
So please fix your mod thanks.

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Thu Mar 07, 2019 1:19 am
by JPL
Kaptin wrote:May i ask you where i can download 0.3.0? Your link only provides 0.2.0 not to mention there is no changelog, no official instructions literally nothing not even screenshots also your mod is broken and won't load in Gzdoom
Script error, "ZetaBot_v0.2.0.pk3:zetacode/weaponsupport/zetaweaponmodule.zsc" line 17
So please fix your mod thanks.


I downloaded 0.3.0 from this Github page: https://github.com/Gustavo6046/ZetaBot/releases

Judging from the thread the mod is still in early development, and the author might have taken a break; go easy.

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Thu Mar 07, 2019 2:27 am
by _mental_
JPL wrote:Not sure what this project's current status is, but I just tried out 0.3.0 in latest GZDoom and got this fatal error on startup:
Code: Select allExpand view
gzdoom: gzdoom/src/scripting/backend/codegen.cpp:2319: virtual ExpEmit FxPostIncrDecr::Emit(VMFunctionBuilder*): Assertion `ValueType == Base->ValueType && IsNumeric()' failed.

Assertion failures inside the engine should be reported to Bugs subforum. They often indicate logic errors and/or edge cases without proper handling.

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Thu Mar 07, 2019 10:37 am
by JPL
_mental_ wrote:Assertion failures inside the engine should be reported to Bugs subforum. They often indicate logic errors and/or edge cases without proper handling.


Ah ok, will do. It didn't initially occur to me that it might be a GZDoom bug.

edit: bug filed

Re: ζetaBots: The ZScript Bot

PostPosted: Sun Mar 10, 2019 10:21 am
by muhnwalker
Hi,

I get the following error with GZDOOM 3.7.2:

Script error, "ZetaBot_v0.2.0.pk3:zetacode/weaponsupport/zetaweaponmodule.zsc" line 17:
Type mismatch in function argument

muhnwalker