Lithium [1.4 Update/Apr. 14]

Projects that alter game functions but do not include new maps belong here.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.

Re: Lithium [1.4 Update/Apr. 14]

Postby RickStrong » Sun Jun 18, 2017 7:49 pm

Marrub wrote:oops I haven't been working on this since may
NO MATTER, PROGRESS HAS CONTINUED
Spoiler: big images


Spaceman333 wrote:Icarus made a video reviewing the mod

Someone linked me this, which is why I'm working on Lithium again, really nice video!

Fallingferret wrote:
Hellstorm Archon wrote:I do get a pickup message, but I get an error reading: "ACS: I don't know what..." and I don't get the plasma rifle.
Keep in mind, I'm not running my version with Lithium Extras.

RickStrong wrote:I too am having problems with the plasma rifle, where it gives an odd string when I pick it up and it does not actually appear in my weapon roster. Is this just a problem with GZDoom?

Other than that I am absolutely loving this mod and am so so so excited to see its updates.

It sounds like you're on a newer zdoom build. Is it this? https://github.com/marrub--/Lithium/issues/50

Running Lithium on a pre-QZ1.2/GZ2.3 build seems to be working 100% still.


I have no idea why this happens. This is potentially fixed now, either due to something I did or something done in the engine, as I haven't come across it in testing recently.


Holy shit so excited, thank you so much for continuing working on this. Aside from that plasma rifle glitch, which I think may be fixed in new update or using ZDoom 2.8.1 instead of GZDoom (???), everything about this mod is making it one of my favorite of all time.
RickStrong
 
Joined: 16 Jun 2017
Discord: 6090

Re: Lithium [1.4 Update/Apr. 14]

Postby AvzinElkein » Mon Jun 19, 2017 9:09 am

Okay, I messed up last time; here's the error log for Lithium! (spoilered due to length)

Spoiler:
AvzinElkein
 
Joined: 17 Nov 2010
Discord: AvzinElkein#8621

Re: Lithium [1.4 Update/Apr. 14]

Postby Marrub » Mon Jun 19, 2017 9:41 am

AvzinElkein wrote:Okay, I messed up last time; here's the error log for Lithium! (spoilered due to length)

Doesn't look like there's anything wrong there. The game still runs, right? The self pointer "errors" are not fixable, yell at Graf to change that. :P

RickStrong wrote:Holy shit so excited, thank you so much for continuing working on this. Aside from that plasma rifle glitch, which I think may be fixed in new update or using ZDoom 2.8.1 instead of GZDoom (???), everything about this mod is making it one of my favorite of all time.

Thanks!

Korell wrote:A LITH_TXT type issue happens on the Upgrades menu, too. Beneath Omega Railgun there is written the following text (I say beneath, but the text is large enough for it to overlap the Omega Railgun item):

LITH_TXT_UPGRADE_TITLE_Lith_PauseManager

Watching the Doom Mod Madness video from Mr Icarus, it shows that this text shouldn't be present at all. Is it related to the PlasmaRifle pickup issue mentioned above? I'm also using GZDoom 3.1.0.

EDIT: Actually, I think it is related to the Lithium Extras. If I don't load that with the mod then this option isn't present, which is probably how it was played by Mr Icarus. If I do include it and start a new game it shows up as what looks like a secret weapon named just ??????? (I'm guessing it is the BFG upgrade). But at some point it changes to the LITH_TXT_... message as per my saved game.

EDIT 2: The text changes on each level change (which might be why I don't see it when starting a new game). Just completed two levels in the map pack I'm using and the text changed to the following on each new level:
LITH_TXT_UPGRADE_TITLE_pk7/lcode/Main/src/p_settings.c
LITH_TXT_UPGRADE_TITLE_RLFormerHumanPistol

I...
What
Could you go to the github page and download a development version (as detailed in the readme below) and tell me if any such bugs still persist? That is absolutely friggin' strange, and I really don't know how I'd fix it, especially since I still haven't been able to reproduce it.
User avatar
Marrub
Secreta In Exile
 
Joined: 26 Feb 2013
Discord: Marrub#5455

Re: Lithium [1.4 Update/Apr. 14]

Postby Korell » Mon Jun 19, 2017 1:45 pm

Well, I downloaded the current dev build and got some odd results.

Firstly, the dev build doesn't play nice with the Lithium Extras, so I'm guessing they've been incorporated into the main PK7. So I disabled the Lithium Extras in my launcher whilst using the dev build.

Secondly, on the first attempt at running the game it was very weird. The HUD was red and with some symbols instead of the green HUD with ARM and VIT headings. The Upgrades menu still had some odd LITH_TXT displayed, but this time at the top, underneath where it says Body.

I quit out and loaded it up with the Doom2 WAD, no map pack this time, and it was fine. So I went back to using the map pack (Doom 2 Reloaded) and this time it was fine. No idea what happened to the weird looking red HUD. I even completed a level and checked the Upgrades menu again, and no change.

So, whilst there were some initial issues, I couldn't reproduce them.
Korell
 
Joined: 28 May 2017

Re: Lithium [1.4 Update/Apr. 14]

Postby Marrub » Mon Jun 19, 2017 2:22 pm

Korell wrote:Well, I downloaded the current dev build and got some odd results.

Firstly, the dev build doesn't play nice with the Lithium Extras, so I'm guessing they've been incorporated into the main PK7. So I disabled the Lithium Extras in my launcher whilst using the dev build.

Secondly, on the first attempt at running the game it was very weird. The HUD was red and with some symbols instead of the green HUD with ARM and VIT headings. The Upgrades menu still had some odd LITH_TXT displayed, but this time at the top, underneath where it says Body.

I quit out and loaded it up with the Doom2 WAD, no map pack this time, and it was fine. So I went back to using the map pack (Doom 2 Reloaded) and this time it was fine. No idea what happened to the weird looking red HUD. I even completed a level and checked the Upgrades menu again, and no change.

So, whilst there were some initial issues, I couldn't reproduce them.

Sounds like you were using the unfinished Cybermage class accidentally, which has actual missing strings (as opposed to the magical wtf-randomly-misplaced strings that people keep getting with 1.4.)
In that case, it should be fixed.. somehow. I didn't really do anything that would have fixed it. :D
User avatar
Marrub
Secreta In Exile
 
Joined: 26 Feb 2013
Discord: Marrub#5455

Re: Lithium [1.4 Update/Apr. 14]

Postby Korell » Mon Jun 19, 2017 4:32 pm

Yes, just booting it back up and selecting the Cybermage class did give me that red HUD with the symbols, and the different looking pistol, so that's what it was. Shame I can't use my existing saves with the dev build, though. I'll have to switch back to 1.4 to continue the map pack.
Korell
 
Joined: 28 May 2017

Re: Lithium [1.4 Update/Apr. 14]

Postby N1ch0l2s » Sat Jun 24, 2017 8:00 pm

Been playing Doom II with this and Maps of Chaos and the Plasma Rifle seemingly turns into an error and I'm not given it at all. I tried picking the one up from The Waste Tunnels (MAP05) but it just disappeared. What is the Plasma Rifle replaced with and does it require something before it being picked up?


EDIT: Alright just noticed that others had this problem too, but why does it have to do with the engine/launcher version? I'm playing with GZDoom v3.1.0 and was kind of disappointed I didn't get the replacement of the Plasma Rifle.
User avatar
N1ch0l2s
 
Joined: 17 Jun 2017
Location: California
Discord: #4268

Previous

Return to Gameplay Mods

Who is online

Users browsing this forum: tsukiyomaru0, Yahoo [Bot], ZikShadow and 7 guests