[TPS]BlackWarrior Alpha0.17b (updated 8 jan 2017)

Projects that alter game functions but do not include new maps belong here.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby comet1337 » Wed Oct 19, 2016 12:37 pm

i'm pretty sure you can use sprint to run over any gap that vanilla doomguy can run across
vanilla doom levels were never intended to have jumping anyway
User avatar
comet1337
 
Joined: 25 Sep 2015
Location: elsewhere

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby GreenLegacy » Sat Oct 22, 2016 10:41 pm

doomguy214 wrote:Man You need to Increase the Jump of Player
I am stuck at doom 1 eposide 4 level 2 impossible as i can not jump to other ledge


If you equipped Minigun or Hivemaker your jump height will decrease to 50%.

i don't know why do you want to Increase the Jump height. black warrior can jump higher than original doom player.

and don't forget there is a shop to upgrade your jump height
User avatar
GreenLegacy
Developer of Operation ECHO
 
Joined: 19 Jul 2016
Location: Republic Of Korea
Discord: GreenL3gacy#2497

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby VICE » Sun Oct 23, 2016 4:26 am

The production value on this thing is crazy, and the gameplay is really fun. That cyberdemon replacement is super rad! I also really like the skills (gun windmill ftw) and the various shops with the upgrades.

Couple of notes:
The camera is really problematic in tight corners, the player sprite usually blocks my view in those places and I have to rely on a sniper rifle for first person aim, or blindfire and hope I kill whatever's there.

The noises some of the mechanical enemies make can be really loud and intrusive and they can also betray their location if they're supposed to be hidden behind a wall.
Maybe make it so that these enemies only roam if they spotted the player.

When I pick up the green armor I seem to have some kind of force field protecting me from damage. I don't know if this effect is time based or has a damage threshold (I got the impression that it's the latter). It would be nice to have some kind of HUD indicator for this.

The hellknight-replacement sprites look really out of place when compared to the rest of the humanoid sprites (it's the white soldier with the backpack, the one that looks like a 3D model rip).

I really wish I could loot weapons other than the ones I have for ammo. If I use a double barrel I can't loot the red grunt's standard shotguns for example and It's a bit frustrating...

Other than that, freaking amazing mod. Can't wait to see what it's like when it's complete.
User avatar
VICE
The .ogg O.G
 
Joined: 28 Mar 2012
Location: Israel

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby Captain J » Sun Oct 23, 2016 5:00 am

Megaherz wrote:The hellknight-replacement sprites look really out of place when compared to the rest of the humanoid sprites (it's the white soldier with the backpack, the one that looks like a 3D model rip).
FYI, Including other sprites, it's just a placeholder. So he's going to work on his own sprites when discharged. So I can't wait to see that happens!
User avatar
Captain J
'OH YE'
 
 
 
Joined: 02 Oct 2012
Location: Secret Chamber
Discord: DiscussJ#3128

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby Devianteist » Mon Nov 14, 2016 2:28 am

Coming here from the WIP Thread.

Third person shooters are the absolute BOMB, and this right here has me super damn hyped up just because of that.

You sir/ma'am, are now in my list of favorite modders.


EDIT: I read the READ ME, so I realize it may take some time before I get an answer from the mod author, but someone else may have an answer. When I load this up, the textures on literally everything start going insane. I'd post a video, but my computer (for one reason or another) can't handle recording software.
I'm sure this has something to do with this mods reliance on GZDoom 2.1.1, but then again, it won't load with GZDoom's latest devbuild.
User avatar
Devianteist
Daddy Dev, resident lurking user.
 
Joined: 24 Sep 2014
Location: Creating a SPACE HULK total conversion!
Discord: #0561

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby Captain J » Mon Nov 14, 2016 2:53 am

Fun Fact: Green is actually Sir, and still working for service in bootcamp! When he discharges, the massive update awaits. I can feel it!
User avatar
Captain J
'OH YE'
 
 
 
Joined: 02 Oct 2012
Location: Secret Chamber
Discord: DiscussJ#3128

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby mutator » Mon Nov 14, 2016 3:51 am

can you turn off the chasecam? I am not good with playing games with chasecam on
User avatar
mutator
 
Joined: 09 Dec 2015

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby Captain J » Mon Nov 14, 2016 4:08 am

Since this mod is all about Third Person Shooter, i think not. Only solution i can think is getting use to it.
User avatar
Captain J
'OH YE'
 
 
 
Joined: 02 Oct 2012
Location: Secret Chamber
Discord: DiscussJ#3128

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby GreenLegacy » Sat Nov 19, 2016 5:11 am

Megaherz wrote:When I pick up the green armor I seem to have some kind of force field protecting me from damage. I don't know if this effect is time based or has a damage threshold (I got the impression that it's the latter). It would be nice to have some kind of HUD indicator for this.





Added Hud indicator for AutoDefender

auto defender's max health and defend radius will be decided by equipped armor type.

Ballistic vest - 5000 radius 1.0
Heavy-ballistic vest -6000 radius 1.0
Light-armor -7000 radius 1.1
Heavy-armor -8000 radius 1.3
Titan-armor-9000 radius 1.5
Last edited by GreenLegacy on Sat Nov 19, 2016 5:45 am, edited 2 times in total.
User avatar
GreenLegacy
Developer of Operation ECHO
 
Joined: 19 Jul 2016
Location: Republic Of Korea
Discord: GreenL3gacy#2497

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby Captain J » Sat Nov 19, 2016 5:15 am

Now i'm seeing everything. Anyway i think it's really reinforced. Because, you equipped the green armor, right? Then how much reinforced the blue armor could be?
User avatar
Captain J
'OH YE'
 
 
 
Joined: 02 Oct 2012
Location: Secret Chamber
Discord: DiscussJ#3128

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby GreenLegacy » Sat Nov 19, 2016 5:29 am

Captain J wrote:Now i'm seeing everything. Anyway i think it's really reinforced. Because, you equipped the green armor, right? Then how much reinforced the blue armor could be?

Actually there is no blue armor in blackwarrior
There is Armor-Selector instead of Bluearmor
User avatar
GreenLegacy
Developer of Operation ECHO
 
Joined: 19 Jul 2016
Location: Republic Of Korea
Discord: GreenL3gacy#2497

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby Captain J » Sat Nov 19, 2016 5:41 am

I see. Then what kind of item will replace the blue armor then? the Armor-Selector you just mentioned?
User avatar
Captain J
'OH YE'
 
 
 
Joined: 02 Oct 2012
Location: Secret Chamber
Discord: DiscussJ#3128

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby GreenLegacy » Sat Nov 19, 2016 5:49 am

Captain J wrote:I see. Then what kind of item will replace the blue armor then? the Armor-Selector you just mentioned?

yep. armor-selector will replace the blue armor :d
User avatar
GreenLegacy
Developer of Operation ECHO
 
Joined: 19 Jul 2016
Location: Republic Of Korea
Discord: GreenL3gacy#2497

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby GreenLegacy » Sun Dec 04, 2016 6:45 pm

redesigned game menu in 0.17

Image

Image
User avatar
GreenLegacy
Developer of Operation ECHO
 
Joined: 19 Jul 2016
Location: Republic Of Korea
Discord: GreenL3gacy#2497

Re: [TPS][WIP]BlackWarrior Alpha 0.16 Released

Postby Someone64 » Mon Dec 05, 2016 5:47 am

That looks awesome! Would it be possible for you to change the back button on the top left to something more aesthetically fitting?
Someone64
 
Joined: 23 Feb 2016

PreviousNext

Return to Gameplay Mods

Who is online

Users browsing this forum: baddude1337, Dawn111, Lagi, Redead-ITA, Semrush [Bot], Tartlman and 16 guests